A Nissin Foods Kft. új gyáregységet avatott Kecskeméten

2017. július 7. Gyártás | FMCG

Felavatták a japán Nissin Foods Kft. 33 millió euróból (mintegy 10,2 milliárd forint) felépített új gyáregységét Kecskeméten, innen látja majd el egész európai piacát az instant élelmiszereket gyártó cég.

Koki Ando, a Nissin Foods Holding Co. Ltd. vezérigazgatója a július 6-i avatón elmondta: növekedésre számítanak az európai piacon, ezért döntöttek a kecskeméti gyárépítés mellett. 

– A magyarországi gyár globális jelenlétünk fontos eleme, hiszen Kecskemét az európai működésünk új központja. A gyáregység bővítése pedig bizonyítja, hogy vállalatunk képes kiszolgálni a magas minőségű, egészséges ételek iránt egyre növekvő igényt – fogalmazott a vezérigazgató.

A japán vállalatcsoport, amely a világ első számú poharas instant tészta forgalmazója, 2004-ben jelent meg Magyarországon, amikor a vállalat európai gyáregységét Hollandiából Kecskemétre helyezték át. A termékek iránt egyre növekvő kereslet mostanra szükségessé tette egy nagyobb, modernebb gyáregység kialakítást.

Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium déli nyitásért felelős helyettes államtitkára az avatón örömtelinek nevezte, hogy egy nagy múltú külföldi vállalat bővíti kapacitását Magyarországon. – Japán kiemelt partnere Magyarországnak, hiszen a japán vállalatok mintegy 30 000 embert foglalkoztatnak itt. A mostani beruházás is jelzi a magyar gazdaság iránti bizalmat – emelte ki a helyettes államtitkár. Megjegyezte, hogy a szeptemberi 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) vendégországa Japán lesz.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere elmondása szerint – Az új gyár 200 munkahelyet teremt. Adottságai alapján Kecskemét a lehetőségek városa a vállalkozások számára. Nemrégiben a déli iparterület is még csak egy lehetőség volt egy olyan beruházásra, amellyel a Nissin és a város is nyerhet, mára pedig egy 10 milliárdos fejlesztés helyszíne – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, hozzátéve: lassan teljesen benépesül a város déli iparterülete.

A gyáravatóra kiadott közlemény szerint a Nissin Foods  (U.S.A) Co., Inc. 1970-es megalapítása óta az instant tészták gyártója, napjainkban a vállalatcsoport piacvezető az instant élelmiszerek piacán. A Nissin 36 gyárat működtet a világ 19 országában,  11 710 munkatársat alkalmaz. Termékei több mint 80 országban kaphatók. A cég nettó árbevétele a 2017. március 31-én végződő pénzügyi évben elérte a 495,7 milliárd jent (4,1 milliárd euró), a bevétel 15%-kal bővült két év alatt. 

MTI