Együttműködés a szakképzésben

2017. május 25. Egyéb | Gyógyszeripar

Szakképzési együttműködési megállapodást kötött a Teva Gyógyszergyár Zrt. a debreceni vegyipari szakgimnáziummal. A cég a középtávon a munkaerőhiány enyhítését reméli a lépéstől.

– Szeptembertől a Teva Gyógyszergyár Zrt. telephelyén végzi a szakmai gyakorlatát 30 debreceni vegyipari diák – jelentette be május 24-én Luca Astarita, a gyógyszeripari cég debreceni telephelyének vezérigazgatója. A cégvezető szerint az együttműködés a vállalat életében stratégiai fontosságú, hiszen a Teva, hosszú távon csak így tudja biztosítani a magasan képzett szakemberek utánpótlását. – Belső munkacsoportot hoztunk létre a program irányítására, és a képzés befejezését követően azt szeretnénk, ha minél több, a programban végzett tehetséges fiatal nálunk helyezkedne majd el – mondta a vezérigazgató.

A szeptemberben kezdődő új tanévben a vegyipari szakgimnázium 30 tanulója vesz részt a programban. – A vegyésztechnikusnak készülő 13. évfolyamos diákok egy éven keresztül heti öt órában szakmai gyakorlatukat a gyógyszergyárban töltik, ahol megismerkednek az ipari gyógyszergyártás alapjaival, egyben megszerezhetik a későbbi munkájukhoz elengedhetetlen tudást, tapasztalatot is – fűzte hozzá Makray Réka, a Teva HR-igazgatója.

Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára szerint a Teva kezdeményezése követendő példa valamennyi olyan vállalatnak, amely számára hosszú távon fontos a megfelelő szakemberek utánpótlása.

(MTI)