Gyáravató Szolnokon

2013. szeptember 26. Gyártás | Autóipar

Szeptember 19-én került sor a Segura Csoport új gyárának ünnepélyes felavatására Közép-Európában, Szolnokon, Szolnok polgálmestere, Szali Ferenc és Szijjártó Péter államtitkár jelenlétében – derült ki az F. Segura szeptember 24-én kiadott sajtóközleményéből.

A Szolnokon 100 000 m²-es területen fekvő, 12 000 m²-es, frekventált közép-európai elhelyezkedésű, kiváló logisztikai adottságokkal rendelkező gyár közeli kapcsolatot tesz lehetővé a legjelentősebb gyártókkal és a 7 szomszédos országgal.

Közülük kiemelkedik a Mercedes, a Ford, a VW, a Suzuki. A kiváló elhelyezkedés az autóipari szektor fontos multinacionális szereplőivel való kapcsolatot is megkönnyíti, többek között a Johnson Controls, a Magna, a Brose, akik az európai autógyártás 85%-át képviselik. A gyár 2000 tonnás présgépekkel rendelkezik, amelyek Európában az egyik legnagyobbnak számítanak.

Az esemény során a vállat elnök-vezérigazgatója, Don Francisco Segura és testvére, az ügyvezető igazgató, Don Jorge Segura mondott beszédet, kiemelve elkötelezettségüket nemcsak a megrendelőik felé, hanem a társadalom, a munkavállalóik és a környezetvédelem területén is. Beszéltek a Segura Csoport magyarországi jövőjéről, kiemelvén, hogy a szolnoki üzem hamarosan a csoport legfontosabb üzemévé válik. Kifejezték szándékukat, hogy a csoport alapítója, Don Francisco Segura által meghonosított, a növekedést és a újrabefektetést előtérbe helyező üzletpolitikát kövessék. Az ünnepségen jelen voltak a csoport részvényesei, a Segura család tagjai.

A Segura Csoportot 1970-ben Don Francisco Segura alapította. A társaság 4 gyártóüzemmel rendelkezik, amelyek közül 3 Spanyolországban, 1 Magyarországon található.  A cég a világ minden részére szállít alkatrészeket, 100 millió eurós forgalmat bonyolít. Jelenleg 490 munkaválallóval rendelkezik, közülök 120 munkavállaló dolgozik Magyarországon. A magyarországi gyártóüzem létrehozása 23 millió eurós befektetést jelent.