Vételi ajánlatot tesz a kormány a Dunaferr-re

2013. augusztus 21. Gazdaság | Egyéb szektorok

A kormány még a héten vételi ajánlatot tesz a Dunaferr-re – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter augusztus 19-én, az M1 esti Híradójának tudósítása szerint.

A miniszter közlése szerint a Dunaferr vezetőségével való egyeztetés alapján döntött augusztus 19-én a kormány a vételi ajánlat mellett. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy elhibázottnak tartják a Dunaferr 2004-es privatizációját. Amint hozzátette, az ár kérdése és a körülmények tisztázása nagyon fontos a kormány számára. – Én azt gondolom, hogy ha van egy pozitív hozzáállás a mostani tulajdonosok részéről, akkor akár már az őszre, szeptember végére, október közepére meg lehet állapodni a legfontosabb kérdésekben – fogalmazott.

A nemzetgazdasági miniszter szólt arról is, hogy ha nem fogadja el a tulajdonos az ajánlatot, akkor a kormány feladata segítséget nyújtani minden olyan embernek, akit elbocsátanak. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat például ügyfélszolgálatot nyit a cégnél. Varga Mihály augusztus 19-én délelőtt a cég vezetésével folytatott személyes egyeztetést követően újságírói kérdésre még úgy fogalmazott, a Dunaferr visszaállamosítása nem merült fel. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a cégre szükség van, és jelezte, hogy a Dunaferr helyzetéről a székesfehérvári kihelyezett kormányülésen is tárgyalnak majd.

MTI