Beruházást hajt végre a Vereshús Manufaktúra Gyulán 2022. március 2. Új gyártócsarnokot alakít ki a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra a békési fürdővárosban. A várhatóan év végére elkészülő beruházás 200 millió forintba kerül – hangzott el a helyszínen, március 2-án, sajtótájékoztatón.
Beruházás Békés megyében 2022. február 24. Letették a FirstFarms Hungary Kft. 8 milliárd forintos beruházásának alapkövét a Békés megyei Pusztaföldváron, február 24-én. A dán tulajdonú cég a fejlesztéshez csaknem 2,5 milliárd forint állami támogatást kapott.
Kevesebb műanyag csomagolás 2022. február 20. Csökkentette a szeletelt szalámik csomagolásához felhasznált műanyag mennyiségét a Pick Szeged Zrt. – közölte az élelmiszeripari cég február 20-án.
Fejlesztésbe kezd a gyulai Házi-Hús Kft. 2022. február 18. Több mint negyedmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a gyulai székhelyű Házi-Hús Kft. A vállalat a beruházáshoz szükséges összeg felét az Irinyi Terv keretében megvalósuló Élelmiszeripari beszállító-fejlesztési program támogatásából nyerte el.
Kétmilliárd forintból fejlesztett a Pápai Hús 2021. július 13. Kétmilliárd forintból csomagoló és feldolgozó berendezéseket vásárolt a Pápai Hús Kft. Az új gépek 40%-kal több sonka és füstölt áru, valamint 30%-kal több bacon termék előállítását teszik lehetővé – közölte a Pápai Hús Kft. ügyvezetője július 13-án.
Betiltják a vállalkozói szerződéseket a német húsiparban 2020. május 21. Megtiltják a vállalkozói szerződés (Werkvertrag) alkalmazását 2021 elejétől a német húsipar azon társaságainak, amelyek fő üzletága az élőállat-vágás és a húsfeldolgozás – döntött május 20-án a német szövetségi kormány, szerkezetváltást ösztönözve a kelet-európai vendégmunkások – gyakran sanyarú körülmények közötti – foglalkoztatására épülő alvállalkozói modell miatt évtizedek óta széles körben bírált ágazatban.
Jelentősen visszaesett a hízottbaromfi-feldolgozás a Pannon Fine Food Kft.-nél 2020. április 24. A módosított munkahelyvédelmi bértámogatási program révén dolgozói nagy részét megtarthatja az orosházi Pannon Fine Food Kft., amely egy hete még legalább 100 munkavállalója elküldéséről gondolkozott – mondta április 23-án a cég ügyvezetője.
Sertésfeldolgozó üzemet adtak át Sárrétudvariban 2019. november 7. Átadták november 6-án a Kurucz cégcsoport sertésvágó és -feldolgozó üzemét a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban.
Kétmilliárd forintból növelte kapacitását a Privát-Hús Kft. 2019. augusztus 12. Ingatlan- és technológiai fejlesztést valósított meg a kaposvári Privát-Hús Kft. a közelmúltban, a 2 milliárd forintos komplex beruházás a kapacitásbővítést szolgálja – közölte a cég augusztus 10-én.
Hárommilliárdos beruházás Sárváron 2018. március 23. Három milliárd forintot fordít a következő 3 évben beruházásra a sárvári székhelyű Sága Foods Zrt., így például megújítja 2 sárvári üzemegységének egyikét és korszerűsíti a sonkatermékek előállítását – olvasható a feldolgozott baromfitermékeket előállító élelmiszeripari cég március 22-én kiadott közleményében.
Kétszázmillió forintos beruházás a Hegedűs-Húsnál 2017. szeptember 9. Kétszázmillió forintot meghaladó beruházással 500 négyzetméterrel bővíti húsüzemét a tiszafüredi Hegedűs-Hús Bt. A cég a fejlesztéshez 96 millió forint állami támogatást kapott – tájékoztatott az MTI a szeptember 8-i alapkőletételről.
Új vágóhidat avattak 2017. február 28. Önkormányzati vágóhidat avattak február 28-án Hajdúböszörményben, az elkészült beruházás mellett elhelyezték a leendő, ugyancsak önkormányzati húsfeldolgozó üzem alapkövét is.