Archívum: Hazai fejlesztés és gyártás

2021. március 18. | Logisztika | Egyéb szektorok

Hazai fejlesztésű és gyártású automatizálási megoldás segíti a hatékonyabb logisztikai folyamatokat a Daniella Kereskedelmi Kft. új raktárában.

A LOG-X Systems Kft. hazai fejlesztésű és gyártású rendszere és az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. szakmai csapata komoly szereplővé vált az utóbbi években az ipari automatizálási beruházások terén. A hazai fejlesztés fő célja volt, hogy egy moduláris, magas minőségű rendszert tudjon kínálni a két cég a kis- és középvállalkozások számára is, s mindezt elérhető áron. Az SR-LOISTIC Raktártechnika Kft. és a LOG-X közötti stratégiai együttműködés olyan megoldást kínál, ami a tervezőasztaltól a kulcsrakész megoldásig kíséri partnereiket.

Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. a LOG-X Systems Kft. kizárólagos, stratégiai értékesítője és rendszertervezője, rendszerintegrátora a magyar piacon. Az együttműködésnek köszönhetően 3D-s szimulációs szoftverrel egy összetett logisztikai tervezés keretében tudják kínálni moduláris automata rendszereinket. A szimulációkkal a tervezési fázisban megkeresik a logisztikai folyamatok szempontjából szűk keresztmetszeteket és optimalizálni tudják annak kialakítást. A 3D modellek és a szimulációk segítségével az érdeklődők már a projekt korai szakaszában átfogó képet kapnak a rendszerek működéséről és teljesítményéről. A stratégiai partnerkapcsolatnak köszönhetően az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. teljes rendszerintegrátori szinten végzi a logisztikai folyamatok automatizálását. Az automata raktár vagy a szállítópálya olyan eszköz, amit a teljes körű folyamattervezés ruház fel valós, hatékonyságnövelő értékkel. Alapvető cél, mind a gyártás, mind a tervezés során, hogy a rendszerek a partnerek igényeihez legyenek igazítva és ne pedig az igényeket alakítsák az eszközökhöz. A LOG-X modularitásának köszönhetően nemcsak az automata raktárakkal, de a hajtott, vezérelt szállítópályákkal is nagy hatékonyságnövelést lehet elérni. Több partnernél is a meglévő technológiát tudta nagy mértékben optimalizálni a két cég automatizált anyagmozgatással, szortírozással, galériákról és ipari pódiumokról történő automata liftes megoldásokkal.

Munkaerő-, költség- és helymegtakarítás

Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. és a LOG-X Systems Kft. megoldásainak köszönhetően az automatizált folyamatok nyomon követhetővé, biztonságossá, helytakarékossá, ellenőrizhetővé és gyorsabbá válnak, így automata raktáraikkal jelentős megtakarítás érhető el. Egy meglévő partner esetében például ez számszerűsítve: 3 soros automata rendszernél 16 fő raktárosi munkaerőt tudott megtakarítani, ráadásul az a megrendelő azóta 9 sorra bővítette automata raktárrendszerét. Emellett az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. és a LOG-X Systems Kft. megoldásaival rendkívül nagy a helykihasználtság hatékonysága. Automatizálási beruházások révén általában 40-60%-kal kevesebb raktár-alapterületre van szükség ugyanannyi árucikk tárolásához, mozgatásához. A megtakarítás harmadik területe az energiaköltségeket érinti: mivel a raktári gépsorok nem igényelnek fényt és fűtést, a rezsikiadások ezen része is lefaragható. Fontos, hogy az automatizálást követően, a hozzá csatlakozó munkahelyek standardizálhatók. A kezelőfelületeken a dolgozók minden szükséges információt megkapnak, így az automata raktárhoz érkező új munkaerő egyik napról a másikra képes önállóan dolgozni, lerövidül a betanítási idő.

Automata raktár a Daniella Kereskedelmi Kft.-nél

Moduláris szállítópálya– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hozzá tudtunk járulni egy nagyszabású új logisztikai központ logisztikai koncepciójának és automata raktárának kialakításához. Az automata raktár egy egyedi megoldással kimagasló teljesítményre lesz képes. A komplex tervezésnek köszönhetően a betárolástól a komissiózáson keresztül a csomagolásig, illetve onnan a lecsomagolt termékek szortírozásáig automatizáltuk az anyagáramlást a Daniella Kft.-nél – mondta Nagy Attila, a LOG-X Systems Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy az utóbbi években Magyarországon nagy sikereket értek el dobozos automata raktárak és hajtott szállítópályák terén. A megvalósult projektek mellett folyamatosan dolgoznak új partnereknél épülő rendszereken. A jelenleg még épülő projektekkel együtt közel 50 felrakógép működik országszerte, és ezek több mint 100 000 ládaférőhelyet szolgálnak ki automata módon, valamint több kilométer hosszúságú hajtott és vezérelt szállítópálya üzemel az országban, amelyet az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. épített ki, együttműködésben a LOG-X Systems Kft.-vel.

– A meglévő partnerek folyamatos bővülésének köszönhetően visszaigazolódik rendszereink hatékonysága, rugalmassága. Partnereink közül kiemelnénk a TRACON-t, ahol már több mint 10 éve működik az automata raktárunk, és ahol a többszöri bővítésnek köszönhetően mára már 40 000 ládaférőhelynyi tárhellyel dolgoznak. Ügyfeleink között vannak autóipari beszállítók, villamossági nagykereskedők, műanyagipari és élelmiszeripari cégek. Összességében a multinacionális vállalatoktól elkezdve egészen a kkv-szektor méretéig bezáróan mindenkinek tudunk megfelelő megoldásokat biztosítani – emelte ki Hrutka Ferenc, az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. ügyvezető igazgatója.

Szoftveres háttér – teljes megoldás

Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. által kivitelezett összes automata raktárat a cég saját fejlesztésű WMS raktárirányítási szoftverével vezérelnek. A komplex szolgáltatáshoz hozzá tartozik, hogy az automata raktárak esetén a saját WMS szoftverüket integrálják a partneroldali ERP, vagy WMS rendszerhez. Az automata raktárak megfelelő működésének elengedhetetlen alapfeltétele a szoftveres rendszerek közötti megfelelő és stabil kommunikáció, így ezt a részt is saját hazai csapatukkal fejlesztik. Minden esetben a kezelőfelületeket a partnerek igényeihez alakítják, ami egyedülálló a piacon. A szállítópályák esetében saját anyagáramlási rendszerük vezérli a pályákon történő anyagmozgatás folytonosságát.

www.log-x.systems
www.sr-logistic.hu

Supply Chain Monitor
2021. március

Szponzorált tartalom