Archívum: Digitális Láncreakciók

2019. december 18. | Logisztika | Egyéb szektorok

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2019. november 13. és 15. között 27. alkalommal rendezte meg az év legnagyobb logisztikai eseményét, az MLBKT Kongresszust.

A három nap alatt több mint 600 jelenlegi és jövőbeni ellátásilánc-menedzsmenttel foglalkozó szakember látogatott el az eseményre, hogy meghallgassa a közel 120 szakavatott előadó és közreműködő gondolatait, tapasztalatait. Az idei előadások és beszélgetések a digitalizáció által gerjesztett, rohamos, láncreakció jellegű fejlődés okozta intenzív változásokra fókuszáltak.

A résztvevők rendhagyó, gyakorlatorientált és esettanulmányokat bemutató előadások révén kerülhettek közelebb a digitális láncok világához. Hasznos információkkal gazdagodtak a drónokkal való leltározással, a fuvarozók digitalizációs kényszerével, a lean transzformációval, a „smart városi” ellátási láncokkal, a folyamatbányászattal, az informatikai támadások kivédésével, valamint a hiteles munkáltatói márkával kapcsolatban is.

Emellett a konferencia kitért a digitalizáció és a beszállító-kiválasztás kapcsolatára és a manapság oly népszerű robottechnológia alkalmazásaira, mely megoldást jelenthet a komissiózási problémákra, és segítheti a raktári és üzemi anyagmozgatást is. A szakmai program mellett 28 kiállító mutatta be a szektor legújabb technológiai újdonságait. Az első napra több felsőoktatási intézmény logisztika szakos hallgatói is meghívást kaptak, ahol a szakmai előadások mellett részt vehettek a számukra rendezett LogiChat programon. Itt kilenc asztal mellett a logisztika számos területét képviselő, gyakorló vállalatvezetőkkel beszélgethettek a diákok. 

A Kongresszust megtisztelte részvételével René van Hell úr, a Holland Királyság nagykövete is, mert itt került aláírásra a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt., az MLBKT , valamint a Holland Királyság Magyar Nagykövetsége együttműködési megállapodása. A szakmai együttműködés keretében a nemzetközi Lean & Green Europe program törekvéseit kívánják hazánkban is meghonosítani, azaz hatékonyan csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást az ellátási láncok szállítmányozási folyamataiban.

Fotók: MLBKT

Supply Chain Monitor
2019. december