Archívum: A legrövidebb

2020. április 9. | Egyéb | Egyéb szektorok

A Jungheinrich 2019-ben mutatta be kompakt ERC 216zi típusú gyalogkíséretű targoncáját integrált lítiumion-akkumulátorral, 2020 év elején pedig bemutatásra kerültek az ERCi termékcsalád újabb tagjai.

A portfólió bővítésével a jövőben a Jungheinrich partnereinek több lehetősége nyílik a választásra a Li-ion gyalogkíséretű targoncák szegmensében. Választhatnak 1,4 vagy 1,6 tonna teherbírás, kéttagú vagy háromtagú emelőoszlop között, vagy rendelhető akár kerékkaremeléssel speciális alkalmazásokhoz. Sőt széles nyomtávú kivitel is szerepel a kínálatban. Az új lítiumion-akkumulátor koncepciónak köszönhetően az ERCi családba tartozó targoncák rendkívül kompakt méretűek és fordulékonyak. Eddig ezen típusú targoncáknál az akkumulátoredény szokásos módon az emelőoszlop mögött helyezkedett el, ezzel szemben a Li-ion akkumulátoros gépeknél az energiatároló rendszer középre került. 1239 milliméteres L2 méretével az ERC család mintegy 170 milliméterrel rövidebb, mint más hasonló gépek és ezzel a legkompaktabb elektromos gyalogkíséretű targonca a piacon.

Maximális teljesítmény

A beépített lítiumion-akkumulátor egy teljesen új targoncaszerkezetet eredményez. Ennek köszönhetően a Jungheinrichnek sikerült jelentősen javítani a targoncák mozgékonyságát. Rövid szerkezetükkel az ERCi család gépei új mértéket teremtenek a fordulékonyság terén. Az új kialakítású emelőoszlop, amely ugyanazon profilokat használja, mint a Jungheinrich villástargoncáknál, maradvány teherbírása elérheti a 100 kilogrammot is. Az új oszlopcsillapítás emellett zökkenőmentes oszlopátmenetet biztosít a süllyesztés során.

Nagyobb kényelem a kezelőnek

Az ERCi család fejlesztése során a Jungheinrich különös figyelmet fordított a targonca ergonómiájára. A fix kezelőállás biztonságos tartást és kényelmet biztosít. Ez különösen hosszabb alkalmazás esetén jelent előnyt a kezelőnek. A kezelőelemek elhelyezkedése intuitív kormányzást tesz lehetővé, a teljesen újratervezett smartPILOT elektromos kormányzás egy kézzel is pontos és könnyű kormányzást biztosít. A műszerfalba beépített 4 colos kijelző könnyen áttekinthető. Az új tárolórendszer lehetővé teszi, hogy a kezelő egyedileg ki tudja alakítani munkahelyét.

Védelem minden oldalról

A targoncák a biztonság terén is új mértéket teremtenek. A DIN ISO 6055 szabványnak megfelelő védőtető védelmet nyújt az esetlegesen leeső tárgyak ellen. Emellett a kezelőállás erős oldaltámaszaival tökéletes védelmet nyújt a kezelőnek mindhárom oldalon. A operationCONTROL asszisztensrendszer megakadályozza a maximális maradvány teherbírás túllépését. A maradvány teherbírás esetleges túllépésekor a kezelő optikai, akusztikus és kézzelfogható figyelmeztető jelzést kap a géptől, mint például a kezelőkar rezgése. A positionCONTROL rendszer egyszerű és gyors betárolást biztosít az előre meghatározott magasságban. Ily módon a kevésbé tapasztalt dolgozók is gyorsan és biztonságosan tudják elvégezni a be- és kitárolást.

Széles nyomtáv különleges árukhoz

Az ERCbi az ERCi típusú termékcsalád széles nyomtávú modellje. A targonca kiválóan alkalmas különleges áruk, keresztirányú vagy zárt raklapok kezelésére, melyeket főképp az Egyesült Királyságban és az USA-ban használnak. A kerékkarok oldalirányban kihúzhatók, a villák szabadon teljesen a talajra süllyeszthetők és így betolhatók a teher alá egy villástargoncához hasonlóan.

 

iF Design Díjat nyert


A Jungheinrich ERC 216zi gyalogkíséretű targoncája idén elnyerte a világszerte elismert iF Design Díjat. A targonca kategóriájának legkisebb méretű gépe, mintegy 170 milliméterrel rövidebb, mint más hasonló gépek esetén és ezzel messze a legkisebb elektromos gyalogkíséretű targonca a piacon. Ezek a jellemzők a zsűrit is meggyőzték, ezért az ERC 216zi típust az autó/gépjármű kategóriában az iF Design Díjjal tüntette ki. Az iF Design Díjat 1953-ban ítélték oda először és a legrégebbi független dizájn elismerés.
– Néha teljesen újra kell gondolni a dolgokat és a Jungheinrich az ERC 216zi típussal megmutatta, hogyan működik ez. A lítiumion akkumulátor beépítése a targoncába egy forradalmian új targoncadizájnt eredményezett. Ennek köszönhetően az ERC 216zi rendkívül kompakt és mozgékony. Ez nemcsak külsőleg mutat jól, hanem egy olyan tökéletes targoncát eredményezett, amely az ügyfelek raktáraiban szűk helyen elfér és nagy magasságba emel – nyilatkozta Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója.

Fotók: Jungheinrich

Supply Chain Monitor
2020. április