Komoly fejlesztés előtt áll a magyar élelmiszeripar 2021. március 31. Komoly fejlesztés előtt áll a magyar élelmiszeripar, köztük a bioszektor is – közölte az Agrárminisztérium (AM) március 31-én.
Bemutatták a Digitális Élelmiszeripari Stratégia keretrendszerét 2021. március 22. Az élelmiszeripar az egyik legnagyobb feldolgozóipari ágazatnak számít Magyarországon folyamatosan javuló eredményességgel, ráadásul az ágazat még a koronavírus-járvány idején is tudott növekedni, amit a digitalizáció csak még tovább ösztönözhet – mondta Bognár Lajos, országos főállatorvos, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára a 34. Digitális Jólét Fórumon.
Támogatást kaptak az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások 2020. szeptember 26. Válságkezelő támogatásként 7 milliárd forintot kaptak az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások és a juhtartók – közölte Nagy István agrárminiszter szeptember 26-án.
Levendulalepárlót adtak át Tihanyban 2019. június 17. Levendulalepárló avatásával kezdődtek meg a 15. Levendula Hetek eseményei június 14-én, Tihanyban. A beruházás csaknem 180 millió forintba került.
Új védjegyrendszer garantálja az élelmiszerek kiváló minőségét 2019. június 13. Kiváló minőséget garantáló, kétszintű védjegyrendszert vezet be az Agrárminisztérium (AM), amely többek között segíti a lakosság tájékoztatását, garantálja a minőséget, és hozzájárul az általános élelmiszerfogyasztási kultúra fejlődéséhez – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár június 12-én, sajtótájékoztatón, Budapesten.