Archívum: Gyógyszerlogisztika és szerializáció

2020. június 22. | Logisztika | Gyógyszeripar

A European Pharma Hub Kft. (EPH) nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi piacon egyaránt teljes körű gyógyszerlogisztikai szolgáltatást nyújt ügyfelei számára.

Vass Gergely– Magas színvonalú és költséghatékony gyógyszerlogisztikai szolgáltatásaink garanciája a több évtizedes szakmai tapasztalat, illetve az, hogy minden szükséges nemzetközi, valamint hazai minősítés és engedély birtokában vagyunk. Emellett természetesen az iparág legfrissebb változásait is folyamatosan nyomon követjük. Ezért tudjuk a legmodernebb, napra kész szolgáltatásokat nyújtani ügyfeleinknek – mondta Vass Gergely, a European Pharma Hub Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat magyarországi szolgáltatásainak alapját a logisztikai szempontból könnyen elérhető, az M5-ös autópálya és M0-s autópálya között található gyáli raktárbázis adja, amely 2013 óta rendelkezik az Országos Gyógyszerészeti Intézet, valamint a NÉBIH-ÁTI által kibocsátott működési engedéllyel. A telephely és annak működése megfelel a Good Distribution Practice (GDP), valamint a Good Manufacturing Practice (GMP) előírásainak egyaránt. Ezen túlmenően – amennyiben a megbízói igények ezt szükségessé teszik – más telephelyek bevonása is lehetséges, ily módon tudja a cég jelentősen bővíteni a raktári kapacitást. Az ügyfelek a saját tevékenységükre vonatkozó engedélyeiket a European Pharma Hub működésére is kiterjesztették. A vállalat munkatársai rendszeres képzéseken vesznek részt, így az EPH tevékenysége a gyógyszerlogisztika minden követelményének maximálisan megfelel, és a lehető legszélesebb körű, megbízható, valamint a partnerek számára költséghatékony szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére.

– Nem jelent gondot számunkra a gyógyszerek és félkész termékek tárolása az előírt 2-8 Celsius-fok vagy 15-25 Celsius-fok közötti hőmérsékleten, ahogy a gyártáshoz használt egyéb anyagok esetén előírt 15-25 Celsius-fok közötti raktározás sem. Ugyanezen feltételek mellett tudjuk biztosítani a különböző termékcsoportok temperált szállítási feltételeit is belföldön és külföldön egyaránt. A legmodernebb eszközökkel, illetve szakképzett raktári munkatársaink segítségével gyógyszer-nagykereskedelmi raktárak szigorú előírások szerinti üzemeltetésében is partnereink rendelkezésére állunk – emelte ki Vass Gergely.

Szerializáció – teljes körű szolgáltatás

A gyógyszerforgalmazás elengedhetetlen része lett a készítmények megfelelő és szabályos jelölése, valamint a jelölések azonosítása. Ezen feltételekhez igazodva a European Pharma Hub akár 2D kóddal, akár EAN kóddal el tudja látni a gyógyszereket, gyógyszerkészítményeket. A logisztikai szolgáltató a gyógyszerkészítmények szerializációját is elvállalja, beleértve a bérszerializációt, akár nagyobb mennyiségben is, amely sok esetben komoly problémát jelent a gyártóknak, gyógyszer-nagykereskedőknek, importőröknek, paralel importőröknek és a forgalmazóknak egyaránt, például beruházás tekintetében. A vállalat teljes körű szolgáltatást nyújt (L1-L4 szinteken) a szerializációval kapcsolatos feladatok ellátásában, akár hosszabb távon is, reális áron. A teljes körű szolgáltatás részét képezi a gyógyszerek importálása is harmadik országokból. A cég szakképzett munkatársai, akik a minőségbiztosítás területén is megfelelő képzettséggel rendelkeznek, a gyógyszerfelszabadítást szintén szakszerűen el tudják végezni.

Az OGYÉI által kibocsátott gyártási engedély birtokában gyógyszerek, orvostechnikai eszközök másodlagos csomagolása, promóciós csomagolása, klinikai vizsgálati minták csomagolása, minta és adomány feliratozása, valamint azok kiszállítása intézményeknek, orvoslátogatóknak, szintén szerepel a European Pharma Hub szolgáltatási portfóliójában. A fentieken túlmenően a NÉBIH-ÁTI által kibocsátott gyártási engedély birtokában a logisztikai szolgáltató állatgyógyászati készítmények másodlagos csomagolását és felszabadítását is tudja vállalni. – Ügyfeleink számára jelentős könnyebbség, hogy csomagolóanyagaik tervezését, azok beszerzését auditált beszállítóktól, valamint a csomagolóanyagok tárolását is vállaljuk. Emellett marketinganyagok raktározásával, kezelésével, illetve orvoslátogatóknak történő, országos szintű kiszállításával is foglalkozunk. 

Kiemelt szolgáltatásként ajánljuk partnereinek az ADR kategóriába tartozó, veszélyes árunak minősülő gyógyszerek és orvostechnikai eszközök csomagolását és raktározását. Cégünk, a European Pharma Hub tehát az összes gyógyszerlogisztikai feladatot ellátja a megrendelők specifikus igényei alapján, legyen szó raktározásról, szállításról, másodlagos csomagolásról, felszabadításról és szerializálásról – összegzett Vass Gergely.

European Pharma Hub Kft.
Vass Gergely
gergely.vass@eupharmahub.com
Telefon: +36 30 914 9440
www.eupharmahub.com

Supply Chain Monitor
2020. június-július

Szponzorált tartalom