Archívum: Automatizált megoldás az orvostechnológiában

2020. május 15. | Logisztika | Egyéb szektorok

A lélegeztető rendszerek specialistája, a Dahlhausen Medizintechnik GmbH a Jungheinrich automatizálási megoldását választotta.

A Dahlhausen Medizintechnik GmbH a Jungheinrichre bízta a raklapok szállításának automatizálását. A Dahlhausen kórházi műszerek teljes körű szolgáltatója és többek között lélegeztető rendszerekhez is gyárt kiegészítőket. A Halberstadtban található telephelyen az újonnan létrehozott árubeérkezési ponttól kell az árut a már meglévő logisztikai területre szállítani. A cél, hogy a megnövekedett bejövő áruforgalmat hatékonyan, illetve a folyamatokat biztosan garantálva szállítsák az árukat a hosszú útszakaszon. Az orvostechnológiai cég a Jungheinrichhel már a halberstadti telephely megalapítása óta együttműködik.

– Az elmúlt években folyamatosan növekedtünk, így lassan szűk lett a meglévő telephely – nyilatkozta Holger Linke, a Dahlhausen Medizintechnik GmbH ügyvezetője. Az új árubevételezési helyet a teljes létesítménytől külön tudták csak létrehozni, emiatt hosszabbá váltak a szállítási utak. – Olyan megoldást kerestünk, amely garantálja a folyamat biztonságát, hatékonyan működik és emellett tehermentesíti munkatársainkat a hosszú, monoton szállítási feladatoktól. Az önvezető szállítási rendszer kézenfekvő megoldásnak bizonyult – folytatta Holger Linke.

A Jungheinrich megoldása két ERC 213a típusú önvezető gépet tartalmaz. A gépek a Jungheinrich elektromos gyalogkíséretű targoncái, melyeket automatizálási és navigációs komponensekkel szereltek fel. Az automata gépeket egy szoftver vezérli. Az önvezető targoncák az útvonal mellett elhelyezett lézer- és reflektorpanelek segítségével tájékozódnak. Biztonsági szkennerek ellenőrzik folyamatosan a gép környezetét, így minden irányba biztonságos a mozgás, mivel az önvezető targoncák érzékelik a környezetükbe kerülő akadályokat, személyeket. Vegyes üzemmód is megoldható, kézi anyagmozgató gépekkel és gyalogosan közlekedő munkatársakkal együtt is biztonságosan alkalmazhatók.

Az önvezető targoncák használatával tehermentesíthetők a dolgozók a monoton rutinfeladatok alól és ehelyett lehetőség nyílik arra, hogy a fontosabb feladatokra több figyelem jusson. Így az önvezető gépek segítenek a szűk források jobb kihasználásában, valamint időt és költségeket takaríthatnak meg. Az automatizálásnak köszönhetően a szállítási folyamatok megbízhatóan és a folyamatoknak megfelelően, biztonságosan zajlanak.

A Dahlhausennél a Jungheinrich automata megoldása egy önálló rendszer. Bármikor igény szerint összeköthető a vállalat által használt raktárirányítási rendszerrel. További kapacitásbővítés esetén pedig több önvezető targonca is csatlakoztatható a rendszerhez.

Önvezető targonca – ERC 213a

Jungheinrich ERC 213aA Jungheinrich 2020. évelején mutatta be automata, vezető nélküli targoncáinak legújabb modelljét. Az ERC 213a típusú automata gyalogkíséretű targonca kompakt szerkezetének köszönhetően kiválóan alkalmas szűk környezetben is az automatizált szállítási folyamatokhoz. A modern lítiumion-technológia rendkívül magasszintű rendelkezésre állást biztosít. A 2,8 kW teljesítményű váltóáramú motor folyamatos teljesítményt nyújt, az elektromosan szabályozott emelőmotor pedig lágy emelést biztosít akár 4400 mm magasságig. Az acélváz és a zárt keretszerkezet különlegesen robusztus külsőt ad az ERC 213a típusnak. Számos biztonsági rendszer, mint például az alapfelszereltséghez tartozó személyvédelmi szkenner ellenőrzi az útvonalat menet közben. A személyvédelmi kamerák új elhelyezése érintésmentes biztonságot nyújt az önvezető targonca körül meghajtás és teher irányban, valamint kanyarmenetben is. A navigáció lézerrel működik, reflektorpanelek biztosítják a tájékozódást. Az ERC 213a típusú önvezető targoncát a Jungheinrich a már jól bevált szériagép alapján fejlesztette ki. A megbízható alapgép előnyt jelent az automatizálást választó ügyfelek számára a magasszintű alkatrészellátásnak köszönhetően.

Már a negyedik alkalommal

Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketingigazgatójaA Jungheinrich a „Legjobb Logisztikai Márka” 2020-ban. Ezzel a hamburgi intralogisztikai nagyvállalat sorozatban negyedik alkalommal nyerte el az ágazat elismert kitüntetését az „Anyagmozgatás, raktártechnika, komissiózás” kategóriában. Az „IT raktárirányítás” kategóriában pedig a megtisztelő második helyet érte el a hamburgi székhelyű cég. Az idei évben összesen több mint 250 vállalat szállt versenybe a „Legjobb Logisztikai Márka” címért. A Logistik Heute szaklap olvasói és a Szövetségi Logisztikai Egyesület tagjai 12 kategóriában választották ki a legjobb márkákat.

– Óriási siker számunkra, hogy sorozatban négyszer elnyertük a „Legjobb Logisztikai Márka” kitüntetést. Emellett a logisztikai IT területen elért második helyezés megerősítés a Jungheinrich számára, hogy a konzekvens fejlesztéseinkkel teljes körű szolgáltató vállalatként működünk az üzemen belüli logisztikában. Aki a Jungheinrichet választja, garantáltan innovatív termékekhez és megoldásokhoz jut. Azt szállítjuk, amit ígérünk, sőt néha még többet is. Így biztosítjuk az emberek ellátását szolgáló ellátási lánc működését az egész világon. A jelenlegi helyzetben ez különösen fontos! Ez a Jungheinrichnek, a „Legjobb Logisztikai Márkának” a célja – nyilatkozta Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketingigazgatója.

Fotók: Jungheinrich

Supply Chain Monitor
2020. május