Archívum: Látni a láthatatlant

2010. március 1. | Gyártás | Egyéb szektorok

Az áruk dézsmálása súlyos problémákat okoz a termelő-, gyártó vállalatok, és a teljes ellátási lánc többi szereplője számára is, ezért a károk megelőzése érdekében egyre többen döntenek áru- és szállítmányvizsgáló röntgenberendezések alkalmazása mellett.

 

Sajnos – és ez nem hazai specifikum – az iparban, az áruszállításban és a raktárlogisztikában is gyakran hiányzik valami a bontatlannak hitt termékcsomagolásból vagy palettáról. Még a tökéletesnek tűnő gyártási, logisztikai folyamatszervezésben lehetnek, és vannak is hibalehetőségek, a rossz szándékú emberi leleményesség pedig könyörtelenül kihasználja ezeket. Az ebből eredő anyagi kár, illetve az üzleti presztízsveszteség többek között nagy összegű kártérítésekkel vagy a beszállítói státusz elvesztésével is járhat. Amikor üzemek, szállítmányozó cégek és kereskedelmi láncok vezetői, biztonsági szakemberei már mindent megtettek, a „szarkák” mégis tovább dolgoznak, úgy tűnhet, reménytelen a küzdelem. – Sokszor jelentős biztonságtechnikai, folyamatfejlesztési beruházások után is riasztónak tűnik a helyzet, megoldás azonban van – mondja Pammer-Zagroczky Ágnes, a Z&Z Kft. ügyvezető igazgatója. A hazai cég a világ ipari röntgenberendezés piacának mintegy 80-90%-át birtokló német Smiths Heimann termékeit forgalmazza és telepíti Magyarországon. Ügyfelei között a Ferihegyi repülőtéren működő légi szállítmányozókat éppen úgy megtalálhatjuk, mint az elektronikai készülékeket és alkatrészeket gyártó üzemeket, vagy a logisztikai szolgáltatókat. Az alkalmazói kör jól mutatja, hogy e három terület, vagyis a gyártás és vele a gyártási logisztika, a raktárlogisztika és disztribúció, valamint a légi szállítmányozás és fuvarozás is érintett az áru-, illetve szállítmánydézsmálás kapcsán.

Megoldások

A gyártásban és gyártási logisztikában kevésbé jellemző, hogy a csomagolt terméket lopják el. A módszerek inkább az előállítási helyről, a gyártási folyamat közben való lopások felé mozdultak el. A dézsmálást csomagolás, palettázás után a klasszikusnak mondható szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel csak nagyon kis hatékonysággal lehet megállapítani, ezért az előrelátó gyártók röntgenberendezéseket állítanak üzembe. Zárt technológiai láncban a komplettírozás, csomagolás és zsugorfóliázás előtt minden egyes csomagolt, palettázott tételt átvilágítanak, megállapítva az esetleges hiányt. A tömeggyártásban a raktározást és a co-packing tevékenységet jelentős részben logisztikai szolgáltatókra bízzák, ezért e szolgáltatók ugyancsak kitettek a dézsmának, és komoly bajba kerülhetnek, ha nem tudják bizonyítani, hogy az általuk átvett tételekben már eleve hiány volt. Ilyenkor ugyanis a raktározás, csomagolás vagy kiszállítás közben keletkező hiányokért a logisztikai szolgáltató viseli a felelősséget, még akkor is, ha a kár valójában nem a lánc hozzá tartozó részében keletkezett. A logisztikai szolgáltatók éppen ezért a le-, fel-, vagy átrakodási folyamatokba illesztik az ipari röntgenberendezéseket, így nagy hatékonysággal tudják vizsgálni a szállítmányokat, legyen szó egyedi csomagolású vagy raklapos termékről.

Az ipari röntgenekkel olyan – a szűkös határidők miatt – lehetetlennek tűnő feladatok is gyorsan és nagy biztonsággal elvégezhetők, mint egy kamionraktér teljes tartalmának ellenőrzése. A korszerű ipari röntgenalkalmazásokkal visszaszoríthatók a lopások, tisztázható a felelősség, így a berendezések ára nagyon hamar megtérül.

Csúcstechnikával

A Smiths Heimann röntgenberendezéseinek pontosságát jellemzi, hogy akár egy 0,1-0,2 mm átmérőjű rézhuzalt is ki tud mutatni, színes vagy fekete-fehér megjelenítéssel, szerves-szervetlen anyagszétválasztással pedig könnyen megkülönböztethető a csomagolás és annak tartalma. Az esetleges hiány megállapítása mellett a normálistól való szerkezeti eltérések is detektálhatók, vagyis a röntgen minőségbiztosítási feladatokra is bevethető. Automatizált, intelligens rendszerekben a felvétel azonnal továbbítható egy képfelismerő és kiértékelő alkalmazásba, amely az előzetesen megadott műszaki értékek alapján megállapítja a megfelelőségét vagy az eltérést. A felvételeket érdemes a vizsgálattól eltérő helyen, digitálisan, megfelelő hozzáférési jogosultságok mellett tárolni a visszakereshetőség céljából. Ez megfelelő „fegyver” a tolvajok és a biztonsági személyzet esetleges összejátszása ellen is. Az automatizáltság ugyanakkor nem feltétele a berendezések alkalmazásának: ahol a folyamatok nem igénylik, hogy a vizsgálandó tételeket szállítószalaggal vagy görgőasztalon jutassák a vizsgálati térbe és vegyék ki onnan, ott mindez kézi erővel is megoldható. A Smiths Heimann legkisebb ipari röntgene 50X30 cm, a legnagyobb 145X180 cm alagútméretű. A vizsgálati sebesség berendezéstől függően 0,20-0,24 m/s. Van olyan berendezés, amely optimális logisztikai rendszerben óránként akár 200-300 tonna raklapos árut képes átvizsgálni, és olyan technológiát is kínál a német gyártó, amely áthatol a 3,5 cm vastag acélon. A berendezések kezelése egyszerű, de üzemeltetésükhöz elengedhetetlen, hogy a kezelőszemélyzet alapfokú sugárzó berendezéskezelői vizsgával rendelkezzen. Ezt az 5 évig érvényes bizonyítványt egynapos tanfolyam keretében lehet megszerezni.

Támogatás

– Az értékesített termékekhez teljes körű vevőszolgálati támogatást biztosítunk a garanciaidő alatt, és azon túl, a teljes élettartam során. Az alkalmazók felelős gondolkodása és karbantartási tevékenységünk eredménye, hogy 15-16 évvel ezelőtt telepített berendezéseink is hibamentesen működnek. Az ipari röntgenek jellemzően folyamatos terhelés alatt vannak, éppen ezért éjjel-nappali helpdesk szolgáltatással ügyfeleinket a kisebb kezelési problémák megoldásában is segíteni tudjuk. Azonnali reagálású szervizünk pedig ünnepnapokon és akár éjszaka is, 4 órán belül meg tudja kezdeni az esetleges javításokat – mondta Pammer-Zagroczky Ágnes.   

Sz.M.

Supply Chain Monitor
2010. március