Világítástechnikai logisztikai központot avattak Dunakeszin

2016. június 22. Logisztika | Egyéb szektorok

Hatmillió euró beruházással kiépített világítástechnikai logisztikai központot avatott az INESA Kft. június 21-én Dunakeszin; a jövőben gyártást is terveznek az 5600 négyzetméteres üzemcsarnokban.

Az INESA Kft. kínai-magyar vegyes vállalat, egyben a távol-keleti cég európai kereskedelmi központjaként is működik a jövőben.

A kínai INESA a világ egyik legnagyobb LED lámpatesteket gyártó vállalkozása, világszerte 7000 embert foglalkoztat.

Kósa Lajos parlamenti frakcióvezető az avatóünnepségen hangsúlyozta: az ilyen befektetések segítik azt, hogy a magyar gazdaság ki tudja venni a részét a technológiai fejlődésből. – Minden ilyen beruházás egy kis lépés  ezen az úton – tette hozzá.

– Az INESA Kft. 70%-ban a kínai társaság, 30%-ban pedig egy magyar magánszemély tulajdonában van. Egyelőre 17 embernek adnak munkát, ám a jövő évben a gyártás beindításával 50-60 dolgozó felvételével számolnak – mondta el Gecse István, a társaság ügyvezetője.

Csuang Sen-an, az INESA vezérigazgatója ismertette, hogy a sanghaji központú cég 50 telephellyel és 17 gyártóegységgel rendelkezik világszerte.

– Az elmúlt év végén döntöttek arról, hogy Dunakeszire telepítik közép-európai gyártóközpontjukat – fogalmazott a vezérigazgató.

MTI