Vattaüzemet avattak Bátorban

Cimkék: avató beruházás családi vállalkozás fejlesztés FMCG gyár gyárátadás gyártás higiéniai termékek létszámbővítés munkahelyteremtés papíripar támogatás termelés üzem

Vattakészítő üzemet létesített az Európa Partner Kft. a Heves megyei Bátorban mintegy 142 millió forintos beruházással. A 34 új munkahelyet teremtő létesítményt február 5-én avatta fel Horváth László, a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, országgyűlési képviselő.

Amint a budapesti székhelyű családi vállalkozást képviselő Csordás György elmondta, az egykori bátori hűtőházban kialakított üzem február 5-én már megkezdte a termelést. A beruházáshoz munkahelyteremtő pályázaton közel 77 millió forintot nyertek el, míg a versenyképes, elsősorban háztartási és kozmetikai vattaalapú termékeket előállító berendezésekre 30 millió forintot fordítottak. Hozzátette: termékeiket belföldi, illetve uniós piacra szállítják. Február végétől a 34 helybeli, illetve környékbeli alkalmazott már 2 műszakban folytatja a termelést. Késztermékekből havi 40 tonnát állítanak elő, de havonta 100 tonnányi másodlagos alapanyagot is feldolgoznak. Igény esetén  több mint duplájára tudják növelni a kapacitást.

Horváth László köszöntőjében rámutatott: a beruházás jelentős lépés a munkanélküliség megszüntetése felé a mintegy 430 lelkes Bátorban. Kiemelte, hogy a kormány által az utóbbi években elsősorban a kis- és középvállalkozások részére biztosított 10 milliárd forintos foglalkoztatási alapból most Bátorba közel 77 millió forint jutott. Szavai szerint az üzemben alkalmazott zárt technológia a természeti értékekre is ügyel: a keletkezett hulladékot, a cellulózt fűtésre használják fel. A kormánymegbízott kitért rá, hogy a település önkormányzata tiszta lappal várhatta a beruházó céget, miután a kormány közel 10 millió forintnyi adósságot vállalt át Bátortól.

Az Európa Partner Kft. képviselőjének tájékoztatása szerint a különféle fogyasztási cikkek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó cég 2006-ban jött létre. 2012-ben 300 millió, egy évre rá pedig 360 millió forintos bevételt könyveltek el. Nyereségük 5-10 millió forint között alakult. Csordás György hozzátette: a bátori üzem beindulásával az idén mintegy 500 millió forintos bevételre számítanak.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon