Újraindította termelését a verpeléti Asiafood

2016. március 18. Beruházás | Egyéb szektorok

Mintegy egymilliárd forintos, részben európai uniós, illetve kormányzati forrásból támogatott beruházással újraindította termelését a verpeléti Asiafood Kft. Az ázsiai ízvilágú fagyasztott, töltött tésztákat gyártó üzemet március 17-én avatták fel a cég vezetői.

Az ünnepségen Huy Trinh korábbi cégvezető bejelentette: a verpeléti vállalkozás irányítását átruházza lányára, Nary Trinh-re. Egyúttal arra bíztatott, hogy minél többen fektessenek be Magyarországon. – A korábban leégett üzem újraindításáig számos nehézséggel kellett megbirkózniuk – közölte Nary Trinh.

–  Az elmúlt esztendő a cég életében az összefogásról szólt. Az újjáépítés során mintegy 8000 tonna építőanyagot használtak fel, több mint 50 000 méter elektromos vezetéket, illetve 15 000 méternyi vízvezetéket építettek be – idézte fel Pál István üzemigazgató.

–  Köszönet jár a tulajdonosoknak, hogy egy pillanatra sem adták fel, így újra felépülhetett az üzem. Fontos beruházásról van szó a térségben, hiszen olyan embereknek ad munkát az Asiafood, akik sehogy sem, vagy csak nehezen tudnának máshol elhelyezkedni a környéken – fejtette ki Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

Pál István elmondta: a verpeléti üzem 2012 áprilisában kezdte meg termelését, 2014. december 16-án azonban leégett, s csak idén január 4-én indult újra. A tűz idején 220, zömmel helybéli embert alkalmaztak, és mintegy 2,5 milliárd forintos árbevételük volt. Jelenleg 125 dolgozójuk van. A kizárólag nyugat-európai piacra termelő, a franciaországi Paris Store cégcsoport többségi tulajdonában lévő, 16 féle terméket előállító üzem évi 1000 tonna áruval számol az idén, azonban két év alatt el szeretnék érni a tűz előtti időszakban előállított évi 2000 tonnát.

MTI