Újabb csarnokot adott át a Wing a GE-nek a fóti üzleti parkban

2014. július 29. Beruházás | Egyéb szektorok

Egy 11000 m2-es, 4,5 milliárd forintba került új üzemcsarnokot adott át a Wing Zrt. a fóti üzleti parkjában, az East Gate Business Parkban (EGBP), a General Electricnek (GE) – közölte a Wing július 29-én.

A Wing a GE megbízásából, annak hosszú távú bérleti szerződése alapján 8 hónap alatt építette az új csarnokot, így az üzleti parkban már 17 500 m2 ipari ingatlan területet bérel a GE.

A mostani beruházás – 272 millió forintos uniós támogatás mellett – 4,5 milliárd forintba került. A projekt finanszírozója az Unicredit Bank volt.

Az új csarnokban készülnek a GE gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységei, illetve az üzemi területek mellett irodák és raktárak is épültek. A fejlesztéssel csúcsszínvonalú gyártóbázis valósult meg.

Az új csarnok átadásával a GE már 17 500 m2-en végzi tevékenységét a fóti ipari parkban. Ennek a teljes beruházási értéke 7 milliárd forint volt. A területen több mint 100 új munkahely jött létre.

Az East Gate Business Parkban – a klasszikus logisztikai parkokkal ellentétben – elsősorban gyártó és termelő üzemek képviseltetik magukat, de azért megtalálhatók az irodai és raktári szolgáltatók is. Az üzleti park 36 hektáros területén eddig összesen 78 000 m2-es csarnokterület épült fel, ami 140 000 m2-re fog bővülni.

MTI