Új üzemcsarnokot adtak át a McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében

2014. március 28. Gyártás | Egyéb szektorok

Az Új Széchenyi Terv támogatásával épített 5 ezer négyzetméteres, korszerű üzemcsarnokot adtak át pénteken az ír tulajdonú McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében. A létesítmény a cég gyártástechnológiai fejlesztésére hivatott, 936,5 millió forint összköltségű projektjének keretében készült el, az uniós támogatás mértéke 50% volt – adta hírül az MTI március 28-án.

– A bálázáshoz és a bálacsomagoláshoz szükséges gépek gyártására szakosodott ír családi vállalkozás vagyunk, amely 2004-ben vette meg a korábbi Mezőgép vállalat ingatlanjait. A piaci versenyben azóta 2010-ben sikerült elnyernünk az "Év vállalkozása" címet – mondta Padraic McHale tulajdonos.

A McHale cégcsoport az öt világrész 47 országába szállítja termékeit, a fix- és változókamrás körbálázó gépeket. A szolnoki cég fejlődését mutatja, hogy 2005-ös 1,1 milliárd forintos árbevételét 2012-ben sikerült 9,02 milliárd forintra feltornázni. Az elkészült 5 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnok több mint 160 munkahely stabilizálását, valamint 60 új közvetlen és 30 új közvetett munkahely létrehozását teszi lehetővé.

MTI