Új üzemcsarnok épül a Rail Safe Kft. zagyvarékasi telephelyén

2014. május 30. Beruházás | Egyéb szektorok

Európai uniós támogatással vasúti biztosítóberendezéseket előkészítő és összeszerelő csarnokot épít a Rail Safe Kft. zagyvarékasi telephelyén – adta hírül a cég május 30-án.

– A 177 millió forintos beruházáshoz a cég 88,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Programja keretében – közölte Dobos Zsuzsanna projektmenedzser.

Az eddigi konténereket felváltó új üzemcsarnokban összeszerelő műhelyeket, raktárakat, irodákat és szociális helyiségeket alakítanak ki. Az 1050 m2 alapterületű épület fűtését, hűtését és a meleg vizet geotermikus, illetve napenergia-hasznosító berendezés biztosítja majd.

A Rail Safe Kft. fő tevékenysége a vasúti biztosítóberendezések kivitelezése, felújítása és üzemeltetése, a biztonságtechnikát szolgáló szerkezetek karbantartása, javítása. A zagyvarékasi telephelyen elsősorban azok a műhelymunkák zajlanak, amelyeket a vasúti terepen nem lehet elvégezni.

Az idén ősszel záruló projekt célja a társaság árbevételének, jövedelmezőségének növelése, munkahelyek teremtése, a piaci pozíciójának megőrzése. A fejlesztés 5 új munkahelyet teremt.

A Rail Safe Kft. 2006-ban családi vállalkozásként indult, jelenleg 14 embernek ad munkát, 2012-ben árbevétele meghaladta a 250 millió forintot.

MTI