Új központ a Budapest Airport Business Parkban

2017. november 6. Logisztika | Egyéb szektorok

November 6-án a DHL Express megnyitotta új, 13 000 négyzetméteres központját, és ezzel csatlakozik a DHL másik két üzletágához, a DHL Global Forwardinghoz és a DHL Freight-hez, amelyek 2013-ban költöztek be a Budapest Airport Business Parkba. Az új központ egy 6000 négyzetméteres, a vállalat igényeire szabott raktárból, egy 2400 négyzetméteres irodakomplexumból és egy 4500 négyzetméteres munkaterületből áll. A zöldmezős beruházás összértéke 8 milliárd forint (25 millió euró).

A Budapest Airport és a DHL Express közötti bérleti szerződést 15 évre kötötték. A DHL Express augusztusban költözött be az új létesítménybe.

Az új raktárban helyet kapott egy automatizált szortírozó rendszer, amely óránként 6000 csomag válogatását végzi, és osztja el Lipcsébe, a DHL európai központjába tartó repülőgépekre. Az új szortírozó rendszernek és a megnövelt árufeldolgozó kapacitásnak köszönhetően a DHL Express azt tervezi, hogy futárai még korábban indulnak majd, és később érkeznek vissza az új telephelyre. Az új központ több mint 200 munkavállalót foglalkoztat.

– Azzal, hogy DHL Global Forwarding és a DHL Freight is a Budapest Airport területén működik, tovább erősödnek a szinergiák a három üzletág között, ami még hatékonyabb működést tesz lehetővé. Az új telephelyen nemcsak a munkakörülmények javultak, hanem a raktárunk működése is hatékonyabb lett – mondta Bándli Zoltán, a DHL Express magyarországi ügyvezetője.