Új gyártó- és logisztikai bázis

2013. május 31. Beruházás | Egyéb szektorok

A terveknek megfelelően halad a Forest Papír gyártó- és logisztikai bázisának építése Lábatlanon, a gépalapokat már kialakították a készülő csarnokban – mondta el a 2,5 milliárd forintos beruházásról a május 31-én, Lábatlanon tartott sajtótájékoztatón a vállalat ügyvezetője.

Bodrogai Ferenc ügyvezető ismertette, hogy a volt Piszkei Papírgyár egy részén épülő beruházás finanszírozásához 812 millió forintos európai uniós támogatást nyertek el. A munkálatok során felújítanak és bővítenek egy 4000 m²-es üzemcsarnokot.

– A hasonló vállalkozások fejlődésének elősegítése érdekében a kormány a következő EU-s tervezési ciklusban az uniós források 60%-át a gazdaságfejlesztési operatív programokban teszi hozzáférhetővé, hogy növekedő gazdasági pályára állhasson az ország – mondta köszöntőjében Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár.

Az új üzembe olyan gépeket telepítenek, amelyekkel változatlan minőségben, de kedvezőbb áron tudnak többrétegű toalettpapírt és kéztörlőket gyártani. Az innováció lényege, hogy kétfajta alappapír összevezetésével egy újfajta minőséget állítanak elő – mondta el az ügyvezető. A fejlesztés következő fázisaiban a cég 5 év alatt a jelenleg még több helyszínen folyó termelést és raktározást a lábatlani üzembe vonná össze. A projekt teljes értéke mintegy 6 milliárd forint.

A Forest-Papír Kft. 220 embernek ad munkát, 2013-as tervezett nettó árbevétele 10 milliárd forint. A vállalat termékeinek 20%-át Magyarországon értékesítik, 80%-át 14 országba exportálják. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő Forest cégcsoport 10 cégből áll, Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermékeket gyártó és forgalmazó cégcsoportja. A cégcsoport munkatársainak száma 330, 2012-es árbevétele 13 milliárd forint.

MTI