Új elnököt választott a Magyosz

2016. május 13. Egyéb | Gyógyszeripar

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) Hodász Istvánt, az Egis gyógyszergyár vezérigazgatóját választotta meg a szövetség új elnökének a május 13-i közgyűlésén.

Az új elnök Bogsch Eriket, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatóját – aki tíz évig irányította a szövetséget – váltja a Magyosz elnöki tisztségében.

A közlemény szerint Hodász István felhívta a figyelmet arra, hogy közösen kell dolgozni a gyógyszerkassza alultervezettségében rejlő kockázatok enyhítésén, és célként fogalmazta meg a nagyvállalatok mellett a kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítését is.

Az új elnök elmondta: a szövetség legfontosabb célja, hogy az évszázados hagyományokra visszatekintő magyar gyógyszeripar versenyképes maradjon és kiszámítható feltételek között működjön a jövőben is. A magyar gyógyszeripar évente 68 milliárd forint értékű beruházással, 76 milliárdos kutatási-fejlesztési ráfordítással és több mint 15 000 munkahellyel járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez.

MTI