Új e-útdíj alkalmazás

2014. április 16. Egyéb | Egyéb szektorok

Bemutatták a HU-GO Mobil alkalmazást, amivel a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek vezetői regisztráció nélkül, virtuális bankkártyával fizethetik ki az útdíjat – közölte április 16-án az MTI-vel a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF).

Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszereken már fut, de fejlesztés alatt áll Windows Phone platformra is. Az ingyenesen letölthető applikációval a viszonylati jegyet az úthasználat megkezdése előtt kell megváltani, az utólag megváltott jegy ebben az esetben is jogosulatlan úthasználatnak minősül. Az alkalmazás elérhető verziójával regisztráció nélkül lehet megvásárolni a viszonylati jegyeket.

– Az eredményes munka legfontosabb feltétele a társaság, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ), valamint a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.(NISZ) közötti hatékony együttműködés volt. A mobil applikációval az útdíjat könnyen, költséghatékonyan, országosan egységes feltételek között fizethetik ki a felhasználók – mondta a szolgáltatás bemutatóján Veres Mihály, az NMF vezérigazgatója.

A kormányzat az NMF-t jelölte ki a Nemzeti Elektronikus Jegy Platform (NEJP) megvalósítására. Ez egy olyan rendszer, ami integrálja a közösségi és az egyéni közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatásokat.

MTI