Több mint 4 milliárd forintból épít új gyárat a Kerox Kft.

2014. április 24. Beruházás | Egyéb szektorok

A magyar tulajdonosi hátterű Kerox Kft. 4,45 milliárd forintból épít új gyárat Sóskúton, a termelési kapacitás jelentős bővítését egyedi kormányzati döntésen alapuló támogatás teszi lehetővé – adta hírül az MTI április 23-án.

Az egykaros csaptelepek belső keverőegységét, a kartust gyártó cég diósdi telephelyén előállított termékeinek mintegy felét Kínában értékesíti. A zöldmezős beruházás nyomán a cég 30%-kal tudja növelni termelési kapacitását, és lehetőség lesz a 60%-os magyar beszállítói arány növelésére, illetve 150 új munkahely teremtésére.

A jelenlegi 10 ezer m2 alapterületű üzem helyett egy 19 ezer m2-es, a 21. századi követelményeknek megfelelő korszerű gyár épül, új gépekkel és technológiával. A jelentős fejlesztést az összességében mintegy 30%-os kormányzati támogatás teszi lehetővé – közölte Kovács Attila Gábor, a Kerox Ipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

Az 1993-ban alapított cég évi több mint 20 millió darab kartust gyárt, főbb piacai: Kína, az Európai Unió és az Egyesült Államok. A 2013-ban 11,5 milliárd forint árbevételt ért el a társaság, amely mintegy 500 embernek ad munkát. 

MTI