Több mint 1 milliárd forintos fejlesztés

2013. június 28. Beruházás | Egyéb szektorok

Több mint 1 milliárd forintos projekt keretében fejleszti a LED-alapú világítástechnikai részlegét a Philips IPSC Tamási Kft. – közölte a cég június 28-án az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a cég az Új Széchenyi Terv 496 millió forintos támogatásával összesen 1 milliárd 169 millió forintos beruházással átalakítja az üzem 2 csarnokát, tesztelő labort és porfestő üzemet építenek, illetve sóködkamrát hoznak létre. A teljes kivitelezés várhatóan 2013. novemberben fejeződik be. A projekt célja a LED-alapú világítástechnikai rendszerek fejlesztését végző kutatás-fejlesztési részleg létrehozása, és az egyedileg testre szabható LED-technológiájú megoldások gyártókapacitásának kialakítása; a gyáregység 3 éven belül európai szintű termelési központtá kíván válni a testre szabott LED-termékek szállítójaként – írták a közleményben.

A tamási üzem 2008-ban a Partners in Lightning International 2007-es felvásárlásával lett a Philips professzionális lámpatestek üzletágának egyik fontos gyártóbázisa, ahol, a cég korábbi közlése szerint, elsősorban beltéri felhasználásra szánt lámpatestek készülnek. A Philips IPSC Tamási Kft. a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatának adatai szerint 2012-ben 8 milliárd 749 millió forint – több mint 90%-ban exportból származó – nettó árbevételt ért el, s ez 98 millió forinttal haladta meg az előző évi nettó árbevételt. A cég adózott eredménye tavaly 257 millió forint volt, ez több mint 400 millió forinttal maradt el a 2011-es adózott eredménytől.

MTI