Telephelyfejlesztés az Epcos Kft.-nél

2014. február 19. Beruházás | Egyéb szektorok

A TDK csoport tagjaként működő EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 3 éves telephely fejlesztési projektet indít a szombathelyi Csaba úton található ipari parkban – adta hírül a cég február 18-i közleményében.

A kapcsolódó beruházások összértéke mintegy 10,5 milliárd forint. Az EPCOS ezzel a projekttel Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójaként előreláthatólag további 220 új munkahelyet is teremt. A fejlesztési projekt részeként a vállalat két különálló telephelyét, a lakóövezetben található gyártóbázisának átköltöztetésével, a Csaba úti ipari parkban egyesíti.

A projekt részeként 13 ezer négyzetméter területen új termelőcsarnokkal és irodaépülettel bővül a telephely. Ezen túlmenően, a gyártási tevékenységet olyan új termékek gyártásához szükséges technológiai és gépberuházási fejlesztésekkel bővítik, amelyek új autóipari alkalmazásokban kerülnek felhasználásra.

A küszöbön álló telephely fejlesztés a 2014-ben 20 éves fennállását ünneplő szombathelyi székhelyű EPCOS Kft. egyik legnagyobb építési projektje. A fejlesztéssel, amely infrastrukturális és technológiai projektek megvalósítását is célul tűzi ki, a vállalat ismételten kihangsúlyozza a szombathelyi fejlesztési, illetve gyártási telephely hosszú távú jelentőségét.

Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. a vezető elektronikai konszern, a tokiói székhelyű TDK konszern tagja. A szombathelyi gyárban induktivitások széles körét gyártják, többek között fojtótekercseket és zavarszűrőket. Ezen túlmenően a telephely az ipari elektronikai alkalmazásokban használt alumínium elektrolit kondenzátorok kompetencia központja, és a vállalatnál kondenzátorok széles körét gyártják. A vállalatnál jelenleg több mint 1700 fő munkavállalót foglalkoztatnak.