Telephelyfejlesztés az Aquarius-Aqua Kft.-nél

2015. december 7. Gazdaság | FMCG

Az Aquarius-Aqua Kft. 162,65 millió forint uniós támogatást nyert a "Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért" elnevezésű pályázaton az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretében – közölte a cég december 5-én.

A tájékoztatás szerint – a támogatást is beleszámolva – az összesen mintegy 542 millió forint összköltségű beruházással bővítették az irodaépületet és felépült a cégnél egy modern, 4000 m2-es csarnok, amelynek kialakításakor mind a biztonságos munkavédelmi, mind pedig a vagyonvédelmi szempontokat, valamint a korszerű raktározási követelményeket is figyelembe vették.

Az új beruházás megvalósításával lehetőség nyílt arra, hogy a társaság tovább növelje a foglalkoztatottak létszámát, több mint 20 fővel. Az Aquarius-Aqua Kft. a legnagyobb élelmiszer-áruház láncok ásványvíz beszállítója.

Az MTI korábbi információi szerint továbbra is növekedési pályán halad az Aquarius-Buszesz csoport, az idei első fél éves nettó árbevétele 11,616 milliárd forintot tett ki, 24%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A cégcsoport tavalyi nettó árbevétele meghaladta a 20 milliárd forintot. Ez több mint 1 milliárd forintos növekedés az előző évhez képest. Az adózott eredmény 2014-ben 638,75 millió forintra nőtt az előző évi 538,47 millió forintról.

Forrás: MTI