Támogatás integrált vállalati információs rendszer fejlesztésére

2013. szeptember 24. Beruházás | Egyéb szektorok

Csaknem 250 millió forintos beruházással úgynevezett felhőalapú integrált vállalati információs rendszert fejleszt kis- és középvállalatok számára a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. A cég a projekthez 70%-os, 174,6 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjában (GOP) – közölte a Stratis Kft. szeptember 22-én.

A közlemény szerint a fejlesztés célja, hogy a kkv-szektor cégei számára a nagyvállalati megoldásokkal összemérhető integrált információs rendszert valósítson meg, amely nyílt forráskódon alapul. A számítási felhők – cloud computing –, azaz távoli elérésű szerverek beruházási költség nélkül, felhasználás alapú havi díjazásért elérhetőek. A Stratis Kft. közleménye szerint a számítási felhőalapú informatikai megoldások egyik legnagyobb kihívása, hogy hogyan biztosítható elégséges védelem osztott erőforrásokon alapuló környezetben. A cég két, egymást kiegészítő műszaki megoldás kifejlesztésével – a törzsadat-menedzsmenttel és az IT-biztonsági megoldással – ezekre adhat választ.

A Stratis Kft. 1998-ban alakult, mára 50 tanácsadóval dolgozik. Árbevétele 2011-ben meghaladta az 1 milliárd forintot, tavaly 832 millió forint volt a céginformáció adatai szerint. Adózott eredménye 2012-ben meghaladta 40 millió forintot. A Stratis a cégben dolgozó magánszemélyek tulajdonában van. Az informatikai tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó társaság eddig 11 iparágban 140 ügyfélnél, 500 projektben dolgozott, egyebek mellett az IT-stratégiai tanácsadás, banki működés fejlesztése, elektronikus közigazgatási megoldások és a kártyarendszerek területén.

MTI