Peking hadat üzent a légszennyezésnek

Cimkék: autó környezetvédelem légszennyezés törvény

Több, mint 500 autótípus gyártását tiltották be Kínában a 2018-ban életbe lépő új, környezetvédelmi törvények miatt. A kínai Járműtechnológiai Szolgáltató Központ közleménye szerint a listán található 553 gépkocsitípust – amelyek között több Audi, Pekingben gyártott Benz és Shanghajban készített Chevrolet modell is szerepel – idén január elsejétől tilos gyártani – olvasható a Bloomberg hírében.

Nem ez az egyetlen rendelkezés, amellyel a pekingi kormányzat meg akarja fékezni a távol-keleti ország krónikus légszennyezési problémáját. Az elmúlt évben korlátozta acélgyártását, szigorította a szénfelhasználást, sőt a fosszilis üzemanyagok használatára vonatkozó tervet is készítenek.

– Kifejezetten fontosnak tartjuk az energiafogyasztás csökkentését, ezért a jövőben még számítani lehet hasonló korlátozásokra – nyilatkozta Wang Liusheng, a China Merchants Securities elemzője. –Elengedhetetlenek az ilyen lépések az ipar egészséges fejlődésének hosszú távú biztosítása érdekében.

– Bár soknak tűnik az 553 érintett gépkocsitípus, ez alig néhány százaléka a Kínában gyártott személygépkocsi modelleknek – nyilatkozta a Bloomberg kérdésre Cui Dongshu, a Kínai Személyautó Szövetség főtitkára. (Bloomberg)

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon