Óriásüzleteket nyit a Fressnapf

2013. szeptember 17. Beruházás | FMCG

Európa vezető állateledel és -felszerelés üzletlánca a CBRE támogatásával nyitja meg új, „XXL” koncepcióra épülő első áruházát az Új Buda Centerben – áll a CBRE szeptember 17-i sajtóközleményében.

A Fressnapf régóta készült arra, hogy az eddig megszokott méretnél kétszer nagyobb, új szolgáltatásokat kínáló üzleteket nyisson Magyarországon. – Európa számos országában már évek óta sikerrel működik az XXL koncepció, ahol a vásárlók 1400 m²-en válogathatnak, és élő állatokat, halakat, rágcsálókat, hüllőket, sőt még pókokat is vásárolhatnak. Az Új Buda Centerben eddig is jelen voltunk, és most lehetőségünk nyílt megduplázni az általunk bérelt területet. Itt 2013. november elején 2 új szolgáltatást is bevezetünk: kutya- és macskakozmetikát, illetve képzett szakemberek által nyújtott tréninget kínálunk fiatal és felnőtt kutyáknak egyaránt – nyilatkozta Tamási Miklós, a Fressnapf Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

– A Fressnapf példája mutatja, hogy a jó üzleti modellel működő cégeknek a jelenlegi piaci helyzetben kifejezetten megéri új üzleteket nyitni. A tranzakció bonyolultságára jellemző, hogy 3 üzlet teljes átépítésére volt szükség, hogy ügyfelünk megkaphassa a megfelelő területet, és támogatásunkkal megvalósítsa a Nyugat-Európában már sikerrel működő áruház-koncepciót – tette hozzá Koroknai Szabolcs, a CBRE kiskereskedelmi részlegének vezető tanácsadója.