Nőtt a haszonjárművek piaca az EU-ban

Cimkék: értékesítés EU haszonjármű

Júniusban a furgonok és a buszok iránti kereslet erősödésének köszönhetően tovább nőtt a haszongépjárművek piaca az Európai Unióban – adta hírül az MTI június 25-én.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) nyilvánosságra hozott jelentése szerint az Európai Unió 28 tagállamában júniusban 2,5%-kal, az első fél évben pedig 4,2%-kal, 1,222 millióra emelkedett a forgalomba állított új haszongépjárművek száma.

Féléves összevetésben kiugróan, 14,2%-kal, illetve 8,7%-kal nőtt a kereslet Spanyolországban, illetve Olaszországban, és tavaly júniushoz képest is ebben a két országban emelkedett a legnagyobb mértékben a forgalom.

Németországban azonban változott a helyzet, míg fél éves szinten 2,1%-kal nőtt a haszongépjárművek értékesítése, júniusban 6,7%-os csökkenést regisztráltak.

Forrás: MTI

Keresés
Fókuszban
StoreVan – a tökéletes mozgó műhely kialakításához
A Logi-Store Kft. portfóliója nemrégiben új termékcsoporttal bővült. A logisztikai háttérszolgáltatással foglalkozó vállalat megkezdte a StoreVan termékek magyarországi forgalmazását, tervezését és teljes körű beépítését.
Tovább »
A Supply Chain Monitor szaklap főszerkesztője a nemzetközi IFOY Díj zsűritagja
Idén 5 új taggal bővült az IFOY Díj nemzetközi zsűrije. Az újonnan kinevezett zsűritagok közé Magyarország képviseletében Rapi-Jaubert Szilviát, a Supply Chain Monitor szaklap főszerkesztőjét is beválasztották.
Tovább »
Kövessen minket facebookon