Munkahelyteremtő gyártókapacitás-bővítés az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.-nél

Cimkék: alkatrész beruházás elektronikai ipar energetika EPCOS EU fejlesztés gyár gyártás járműipar munkahelyteremtés pályázat támogatás TDK technológia technológiafejlesztés

A szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 822 millió forint uniós támogatást nyert a „Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázatával az Új Széchenyi Terv keretében. A 3,3 milliárd forint összköltségvetésű projektben munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítették meglévő gyártókapacitásaikat – áll január 20-án kiadott közleményükben.

A Szombathelyen 1994-ben alakult EPCOS Kft. a TDK csoport tagjaként passzív elektronikai termékek gyártásával foglalkozik. Termékeik a világpiacon keresettek, így azokat globálisan értékesítik az elektronikai, járműipari, valamint energetikai szektorban tevékenykedő megrendelőik részére. A megvalósult fejlesztés előtti gyártókapacitásaik kevésnek bizonyultak a piaci igények kielégítéséhez, így jelentősen bővítették azokat, köszönhetően többek között az elnyert uniós támogatásnak.

A 3 342 374 536 forint összköltségvetésű és 37 fős munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítették meglévő gyártókapacitásaikat. A komplex beruházás lehetőséget biztosított gyártókapacitásaik és a termékválaszték jelentős bővítésére. A fejlesztés bér- és járulékköltséget, ingatlanberuházást, valamint eszközbeszerzést tartalmazott. A gyártott passzív elektronikai alkatrészeket a gazdaság számos területén alkalmazzák, és jellemzően exportpiacokon kerülnek felhasználásra. A beruházáshoz 821 205 683 forintos támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv forrásaiból.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon