Munkahelyteremtő gyártókapacitás-bővítés az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.-nél

Cimkék: alkatrész beruházás elektronikai ipar energetika EPCOS EU fejlesztés gyár gyártás járműipar munkahelyteremtés pályázat támogatás TDK technológia technológiafejlesztés

A szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 822 millió forint uniós támogatást nyert a „Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázatával az Új Széchenyi Terv keretében. A 3,3 milliárd forint összköltségvetésű projektben munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítették meglévő gyártókapacitásaikat – áll január 20-án kiadott közleményükben.

A Szombathelyen 1994-ben alakult EPCOS Kft. a TDK csoport tagjaként passzív elektronikai termékek gyártásával foglalkozik. Termékeik a világpiacon keresettek, így azokat globálisan értékesítik az elektronikai, járműipari, valamint energetikai szektorban tevékenykedő megrendelőik részére. A megvalósult fejlesztés előtti gyártókapacitásaik kevésnek bizonyultak a piaci igények kielégítéséhez, így jelentősen bővítették azokat, köszönhetően többek között az elnyert uniós támogatásnak.

A 3 342 374 536 forint összköltségvetésű és 37 fős munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítették meglévő gyártókapacitásaikat. A komplex beruházás lehetőséget biztosított gyártókapacitásaik és a termékválaszték jelentős bővítésére. A fejlesztés bér- és járulékköltséget, ingatlanberuházást, valamint eszközbeszerzést tartalmazott. A gyártott passzív elektronikai alkatrészeket a gazdaság számos területén alkalmazzák, és jellemzően exportpiacokon kerülnek felhasználásra. A beruházáshoz 821 205 683 forintos támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv forrásaiból.

Keresés
Kövessen minket facebookon