Milliárdos fejlesztés a salgótarjáni ipari parkban

2013. február 16. Beruházás | Egyéb szektorok

Újabb egymilliárd forintos fejlesztéssel bővítette gyártókapacitását a Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft., a cég a salgótarjáni ipari parkban megvalósult beruházáshoz összesen mintegy 600 millió forint támogatást kapott – számolt be róla az MTI február 15-én.

A fejlesztés során a cég 1600 m²-rel, összesen 4440 m²-esre bővítette salgótarjáni gyártócsarnokának területét. A telephelyfejlesztést 57%-ban fedezte a támogatás, a technológiai fejlesztéshez 65% önerőt kellett biztosítaniuk. A Mikropakk salgótarjáni beruházásainak összértéke mára meghaladja a 2 milliárd forintot – közölte ifj. Fazekas Gábor, a társaság tulajdonos ügyvezető igazgatója.

Amint a cégvezető elmondta, budapesti központjukban kutatás-fejlesztési részleget működtetnek, onnan irányítják a céget, s ott gyártják a precíziós, kisszériás termékeket is. A salgótarjáni üzemet 2010-ben a nagytömegű gyártásra hozták létre, ott tavaly 650 millió darab terméket állítottak elő. A Mikropakk műanyag záróelemeket és komplett fröccsöntött csomagolóeszközöket készít az élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai ipar számára, valamint beszállítói az elektronikai- és építőiparnak, továbbá az autóiparnak, termékei kétharmada a közepes és nagyvállalatokon keresztül közvetve vagy közvetlenül exportpiacokra kerül.

Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere az új csarnok avatásán elmondta, hogy a város déli kapujában fekvő ipari parkban jelenleg 15 cég működik. A Mikropakk az építmény- és a helyi iparűzési adó révén évente mintegy 10 millió forinttal járul hozzá a nógrádi megyeszékhely költségvetéséhez, ám ennél is fontosabb, hogy 2010-es gyáravatója óta folyamatosan növeli munkavállalóinak számát – tette hozzá a városvezető.

A Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. 1991-től működő, magyar tulajdonban lévő, családi vállalkozás. A céget a válság éveiben is egyenletes növekedés jellemezte: árbevétele 2009-ben valamivel meghaladta a 3 milliárd forintot, 2012-ben a salgótarjáni gyártóhelyen 1,6 milliárd, vállalatszinten azonban már közel 5 milliárd forintos árbevételt produkált. A cég több mint 200 főt foglalkoztat, a salgótarjáni munkavállalók számát az elmúlt 3 évben 30-ról 57-re növelték, de 2-3 éven belül 150 főt szeretnének a nógrádi megyeszékhelyen foglalkoztatni. 

MTI