Megindult a termelés a FOREST-PAPÍR lábatlani üzemében

2013. december 16. Beruházás | Egyéb szektorok

Az Új Széchenyi Terv által támogatott beruházásban 2,5 milliárd forintból épített háztartás-higiéniai papírfeldolgozó üzemet a FOREST-PAPÍR Kft. Lábatlanon. A létesítményt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adta át 2013. december 13-án.

A vállalat a projekt során összesen 6800 m²-nyi területet épített be, a kivitelezést tavaly novemberben kezdték. A 2000 m²-es üzemcsarnok mellett több mint 4300 m²-en raktározhatja termékeit a társaság. A fejlesztéssel a cég eddigi évi 20 000 tonnás tekercses kapacitása (toalettpapírok és papírtörlők) másfélszeresére nő. Az új üzem 20-40 munkahelyet teremt a térségben.

– Komárom-Esztergom megye továbbra is kitüntetett célpontja a beruházásoknak, a töretlen érdeklődés a kimagasló megyei foglalkoztatási adatokban is tükröződik. Külön öröm azonban, ha egy magyar tulajdonú társaság régiós versenyképességét fokozó fejlesztést ünnepelhetünk – fejtette ki Völner Pál. Az államtitkár hozzáfűzte, hogy az Új Széchenyi Terv 812 millió forinttal járult hozzá a munkahelyteremtő beruházás megvalósításához.

A FOREST-PAPÍR Kft. egy korábban a Piszke Papír Rt. tulajdonában álló területre költözött be. A fejlesztésnek köszönhetően tehát újjáélednek a település komoly papíripari hagyományai. Az átépítés során a 70-es években készült épület egyedi tetőstruktúráját ipari emlékként kezelték, megőrizték. A csarnok természetes fényellátását környezettudatosan, bevilágító elemek elhelyezésével oldották meg.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium