Laborvizsgálati eszközök exportja

2017. június 22. Gyártás | Gyógyszeripar

Stratégiai megállapodást kötött a Diagon Kft. és a japán Horiba Medical nagyvállalat magyar fejlesztésű és gyártású laboratóriumi eszközök exportjáról.

A Diagon Kft. hamarosan saját fejlesztésű, laboratóriumi véralvadás-vizsgálatok elvégzéséhez szükséges készülékeket és reagenseket szállíthat a világ minden részébe, miután erről június 22-én stratégiai megállapodást kötött a labordiagnosztikai eredmények előállításához szükséges készülékeket és reagenseket gyártó japán Horiba Medical vállalattal, amely 5 kontinensen 30 000 orvosi laboratórium eszközeit szereli fel.

A véralvadás-reagensek és a hozzájuk kapcsolódó mérő készülékek termékcsaládjában több száz féle terméket állít elő a Diagon Kft. – A szabadalmaink segítségével a megbetegedések olcsóbb és gyorsabb tesztelésére nyílik lehetőség az egész világon. A több évre szóló megállapodás alapján az exportra kerülő termékek piaci értéke meghaladja a 100 millió eurót – közölte Kern József, a Diagon Kft. alapító-tulajdonosa.

Az 1989 óta működő Diagon Kft. a magyar egészségügyi tudásipar egyik legfontosabb, nemzetközileg is jegyzett szereplője. A cég hematológiai, véralvadási reagensek és készülékek gyártásával és forgalmazásával, valamint molekuláris mikrobiológiai diagnosztikai eszközök fejlesztésével foglalkozik. A társaság a világ több pontján található gyáraiból, illetve kiszerelő üzemeiből 150 országba exportálja termékeit.

(MTI)