Közel 600 millió forintból fejlesztett húsipari termékeket a Bábolna Törökszentmiklóson
2015. június 19. Egyéb | Egyéb szektorok
A fejlesztés célja volt a csontos csirke- és sertéshúsok előkészítése, pácolása, panírozása és készre sütése oly módon, hogy az így elkészült, mélyhűtött termékeket rövid melegítés után rögtön fogyasztani lehessen. A cég a kifejlesztett termékeket elsősorban nagy élelmiszeripari láncokban szeretné árusítani, ahol már eddig gyártott termékei is megtalálhatóak - áll a társaság közleményében.
A projektben a szakemberek megfelelő adalékanyagokat választottak ki és teszteltek le, pácolási és panírozási technológiát fejlesztettek ki. A többlépcsős sütési technológiának köszönhetően a kifejlesztett termékeket készre sütve vásárolhatja meg a fogyasztó. A cég kiemelten figyelt arra is, hogy a lehető legkevesebb mesterséges adalékot tartalmazzanak a termékek.
A beruházás hét új munkahelyet teremtett Törökszentmiklóson, ahol jelenleg húsz embert alkalmaz a cég. A nyilvános cégadatok szerint a Bábolna Élelmiszeripari Kft. értékesítési nettó árbevétele 2014-ben meghaladta az 1,55 milliárd forintot, 2013-ban pedig 1,74 milliárd forint volt. Az exportból származó nettó bevétel 2014-ben több mint 57 millió, 2013-ban 68 millió forintot tett ki. A társaság adózott eredménye 2014-re 44 millió forintra nőtt az egy évvel korábbi 32 millióról.
MTI