Közel 300 millió forintos fejlesztés

2013. június 19. Beruházás | Egyéb szektorok

Közel 300 millió forintból bővíti csarnokát és fejleszti eszközparkját a soproni UNIMAS Kft. – közölte a társaság június 19-én.

Egy 112 millió forintos – 45 millió forint erejéig pályázati pénzből finanszírozott – projekt részeként 750 m²-rel bővül a főként lézervágással, hajlítással, hegesztéssel, összeállítással és porfestéses felületkezeléssel foglalkozó társaság csarnokainak területe.

Egy másik, 65 milliós pályázati forráshoz 121 milliós önerőt rendelő fejlesztés keretében két üzemcsarnokot összekötő „repülőtető” épül, valamint nagy értékű, például CNC-berendezéssel és gépekkel bővül az eszközpark, illetve képzéseket szerveznek dolgozóiknak.

A társaság tájékoztatása szerint a fejlesztések önerejét hitelfelvétel nélkül állja a jelenleg mintegy 130 dolgozót foglalkoztató társaság, amely ez évtől új üzemcsarnokában nagy gépeket is össze fog szerelni. Ezeket próbaüzem után küldik ki osztrák és német megrendelőiknek.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság árbevétele 1,79 milliárd forint volt 2012-ben, szemben az előző év 1,6 milliárd forintos árbevételével, amelynek túlnyomó része exportból származott. A társaság adózás utáni eredménye tavaly 227 millió forint, egy évvel korábban 235 millió forint volt.

MTI