Közel 1 milliárdos logisztikai fejlesztés Mándokon

2013. december 3. Beruházás | Egyéb szektorok

A záhonyi Transit Speed Kft. közel 1 milliárd forint értékű logisztikai fejlesztést hajtott végre mándoki telephelyén, európai uniós támogatással – közölte a cég december 2-án.

Kállainé Szeles Bernadett, a Transit Group Logisztikai Központ Cégcsoporthoz tartozó társaság főkönyvelője elmondta, a csaknem 980 millió forint összegű beruházáshoz a Záhonyi Gazdaságfejlesztési Övezetben működő vállalkozás közel 490 millió forint összegű uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

A projekt részeként több mint 10 000 m² alapterületű acélvázas raktárat építettek, amely részben hőszigetelt, és rakodórámpa kapcsolódik hozzá. Emellett bővítették a telephely széles és normál nyomtávolságú vasúti iparvágányát. A raktár egyik oldalán a FÁK-országokban használatos két széles, míg a másikon két normál vágány épült, amely természetesen kapcsolódik a közforgalmú MÁV-hálózathoz. A logisztikai szolgáltatás bővítéséhez 14 korszerű rakodógépet vásároltak és állítottak munkába, így a korábbiaknál nagyobb mennyiségű áru átrakására van lehetőség.

A beruházással a kft. 40 vagonnyi áru egy időben történő fogadására és tárolására növelte kapacitását. Az új raktár por- és fagymentes része  a cég várakozásai szerint versenyelőnyt biztosít számára a térségben működő többi vállalkozással szemben. A főkönyvelő tájékoztatása szerint az 1990-ben alakult Transit Speed Kft. áruátrakással, raktározással, csomagolással és szállítmányozással foglalkozik a magyar-ukrán határ záhonyi térségében. Jelenleg 27 dolgozójuk van.

A cég a múlt évben 1 milliárd 384 millió forint nettó árbevételt ért el. Az idén az európai uniós támogatású fejlesztésnek is köszönhetően több mint 10%-os forgalomnövekedésre számítanak – mondta Kállainé Szeles Bernadett.

MTI