Jubileumi rendezvény

2017. szeptember 15. Logisztika | Egyéb szektorok

A Jungheinrich Hungária Kft. szeptember 14-én ünnepelte alapításának 25. évfordulóját több mint 300 partnere körében. A rendezvény keretében a cég ügyvezető igazgatója, Horváth Zoltán, valamint a hamburgi székhelyű konszern képviseletében Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG értékesítési és marketingigazgatója, valamint Christian Erlach értékesítésért felelős régióigazgató átadták a Biatorbágyon újonnan felépített raktárkomplexumot és bemutatótermet is, amely az ügyfelek mind magasabb szintű kiszolgálását biztosítja.

A jubileumi esemény keretében megtartott sajtótájékoztatón Dr. Brzoska ismertette a konszern világszintű eredményeit és a cégcsoport 2020-ig meghatározott stratégiai célkitűzéseit: több mint 4 milliárd eurós árbevétel elérése évi 7%-os növekedési rátával. Továbbá bemutatta a Jungheinrich termékportfólióját, amely az intralogisztika teljes területét lefedi, illetve azt az üzleti modellt, amelynek mentén a cégcsoport a kitűzött célokat el kívánja érni.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a jövő évben Hannoverben megrendezendő CeMAT szakkiállításon, illetve a stuttgarti LogiMAT nemzetközi szakvásáron a cégcsoport forradalmian új megoldásai kerülnek bemutatásra. Többek között a lítiumion-technológia, amely hatalmas fejlődés előtt áll az anyagmozgatás területén.

A konszern vezető képviselői bejelentették, hogy a Jungheinrich a közelmúltban 1000-nél több lítiumion-meghajtású targoncára kapott megbízást, amely világszerte a legnagyobb megrendelés ebben a kategóriában, illetve a Jungheinrich 65 éves történelmében is a targoncák mennyiségét tekintve. A nemzetközi vállalat – melynek neve a megállapodás szerint nem közölhető – Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban és Németországban alkalmaz majd Jungheinrich gépeket raktáraiban.  A megrendelt gépek között több mint 700 komissiózó targonca szerepel, melyeket szűkfolyosókban fognak használni.

– A Jungheinrich vitathatatlanul az élen jár a lítiumion-akkumulátorokkal működő anyagmozgató gépek piacán. Ez a megrendelés mérföldkő az elektromobilitás számára, és azt bizonyítja, hogy a Jungheinrich a legjobb gyártó a Li-ion technológia terén – nyilatkozta Dr. Lars Brzoska.

A Jungheinrich az egyetlen olyan anyagmozgatógép-gyártó, amely saját Li-ion akkumulátorokat állít elő, és 2011-ben elsőként vezette be a piacra a sorozatgyártásban készült, lítiumion-technológiával működő targoncát. A hagyományos savas ólomakkumulátorral összehasonlítva a lítiumion-technológia alkalmazásával jelentős teljesítménynövekedés érhető el. A konszern norderstedti üzemében gyártott lítiumion-akkumulátorok intelligensek és kommunikálnak a targoncával, valamint a töltőkészülékkel, s ez maximális energiahatékonyságot eredményez. Az elmúlt 3 évben a Jungheinrich évről évre megháromszorozta a Li-ion akkumulátorok forgalmát. A folyamatosan növekvő globális keresletnek köszönhetően a konszern jelentősen növelni szeretné gyártási kapacitását.

– Világszerte jelenleg a Jungheinrich gyártja az anyagmozgató gépek szegmensében a legtöbb Li-ion targoncát. Ezen a területen vezető szerepet töltünk be és mérték teremtőek vagyunk. Kizárólag a Jungheinrich kínál egy kézből teljes rendszert a töltőállomástól kezdve az energiatárolón keresztül a meghajtóegységig. A lítiumion-technológián alapuló energiaforrás az új standard a targoncák piacán. A Li-ion akkumulátor nagy teljesítményének köszönhetően olyan területeken is elektromos gépeket tudnak majd alkalmazni a felhasználók, ahol jelenleg még belső égésű motorokat használnak – jelentette ki Dr. Brzoska.

A nagy teljesítmény mellett a lítiumion-technológia további előnyei a rendkívül rövid töltési idő, a karbantartásmentesség és a nagyon hosszú élettartam. A gyors és rövid köztes időnek köszönhetően a targoncaflotta gyakorlatilag a hét minden napján 24 órán keresztül üzemeltethető. A lítiumion-akkumulátorok esetén már nincs szükség időigényes akkumulátorcserére. A tartalék akkumulátor és a cseréhez szükséges berendezések teljesen megtakaríthatók. Mivel a lítiumion-akkumulátorok esetében sem gáz-, sem savképződés nem lép fel, nincs szükség költséges levegőztető berendezésekkel felszerelt speciális töltőhelyiségekre.

2017-től szinte valamennyi új targonca már lítiumion-technológiával is elérhető a konszern kínálatában, és a Jungheinrich 5 év teljesítménygaranciát biztosít saját gyártású lítiumion-akkumulátoraira.

A jubileumi partnertalálkozón a Jungheinrich Hungária Kft. szakemberei bemutatták azokat a jövőbemutató megoldásokat, amelyekkel az intralogisztika területén tovább fokozható a hatékonyság és a termelékenység, csakúgy mint a biztonság. Ezeket az újonnan átadott épült raktárcsarnokában kialakított tematikus szigeteken a résztvevők megtekinthették és ki is próbálhatták. A programot színvonalas művészi produkciók gazdagították. 

Supply Chain Monitor