Gyárfejlesztés 3,5 milliárd forintból

Cimkék: beruházás élelmiszeripar fejlesztés FMCG gyár gyártás gyártócsarnok kapacitásbővítés támogatás

Három és fél milliárdos beruházást zárt le a Haribo nemesvámosi gyárában, amelyhez 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi-terv keretében európai uniós forrásból; 40 új munkahelyet hoztak létre – hangzott el a cég november 13-i projektzáró rendezvényén.

A társaság 2000-ben hozta létre Veszprém megyei gumicukorgyártó termelési üzemét, a termelés azóta folyamatosan nő, 2012-ben meghaladta a 12 000 tonnát, ezért tavaly tavasszal kezdték fejleszteni az üzemet. Ennek során bővítették a termelőkapacitást, az ehhez szükséges ingatlan- és infrastrukturális, illetve információs technológiai beruházások mellett.

Perjés Ákos, a gyár kereskedelmi marketing ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón mérföldkőnek nevezte a beruházást, amely hatalmas távlatokat nyit a gyár életében a most beszerzett öntőgép új technológiájának köszönhetően. Így a Haribo termékei közül 2 újabbat tudnak előállítani Nemesvámoson (a habosított eper és az úgynevezett penetrose terméket, amit hupikék törpikék formában állítanak elő).

Amint hozzátette, a beruházás során megduplázták a gyár területét, a korábbi 8000 helyett 16 000 m²-en helyezkednek el az irodák és a gyártócsarnok, a cég közel 190 embert foglalkoztat. Marek Kisielewski pénzügyi gazdasági ügyvezető igazgató elmondta, a most megkezdett fejlesztés folytatódik 2015-ig, a tervek szerint a 2012-es kapacitást és árbevételt duplájára növelik. Tájékoztatása szerint a Haribo Hungária Kft. tavaly 7 milliárd forint árbevételt ért el, ezt idén szeretnék 30%-kal növelni – hangzott el a projektzáró sajtótájékoztatón.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon