Gyáravató Egerben

2017. március 17. Gyártás | Egyéb szektorok

A repülőgépiparban jelentős szereplőnek számító, svájci székhelyű, repülőgépalkatrészek gyártásával foglalkozó RUAG Aerostructures március 1-jén, Egerben nyitotta meg új gyárát. A terjeszkedést a növekvő igények, elsősorban legnagyobb partnere, az Airbus megrendelései indokolják. A gyár megnyitásával egyidejűleg a vállalat bejelentette együttműködését a magyar kormányzattal, s ennek keretében a RUAG Aerostructures új munkahelyek teremtését vállalja a régióban.

 

Az új gyárban a jövőben szerkezeti részegységeket fognak az Airbus és Bombardier részére előállítani, melyeket Oberpfaffenhofenbe, a vállalat németországi telephelyére szállítanak be. A RUAG Aerostructures tovább erősíti azon elköteleződését, hogy növeli alkalmazottainak számát a régióban: a vállalat 2016-ban 61 új munkahelyet teremtett Egerben. A dinamikus létszámnövekedés 2017-ben is folytatódik: ez a szám 180 főre emelkedik az év végéig. A beruházást a magyar kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – egyedi kormánydöntéssel (EKD) támogatásban részesítette, emellett a fejlesztés magyarországi megvalósulását a HIPA a vállalat számára nyújtott teljes körű tanácsadói szolgáltatásával is segítette. Az egri gyárcsarnok nyitóünnepségén Urs Breitmeier, a RUAG vezérigazgatója, Dr. Alexander Toussaint, a RUAG Aerostructures divízióvezetője, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség Elnöke, valamint Habis László, Eger város polgármestere mondtak beszédet.

 

– A magyarországi új telephely létrehozása egy fontos stratégiai döntés eredménye: ahhoz, hogy a repülőgépiparban megőrizhessük top beszállítói pozíciónkat, feltétlenül szükséges a nemzetközi növekedés. A svájci, németországi és a magyar egységek együtt egy jó költségmixet alkotnak, ami a vállalatot a globális piacon versenyképessé és kedveltté teszi az új partnerek körében Azokat a kapacitásokat pedig, amelyek az új egri gyár létrejöttével Oberpfaffenhofenben felszabadultak, ideálisan fel lehet használni az Airbus Single Aisle Programban, amelynek keretében a RUAG Aerostructures jelentős fontosságú részegységeket fejleszt és gyárt az A320-as család számára – mondta Dr. Alexander Toussaint

 

A RUAG Aerostructures egyik legfontosabb célkitűzése a kiváló minőség fenntartása minden egységében. A telephelyek között erős az együttműködés, heti találkozók keretében dolgozták ki az új gyár folyamatait, melyek elfogadása már 2016 novemberében megtörtént. – Magyarország, mint telephely mellett szól a dolgozók magas minőségtudata, a karcsúsított munkafolyamatok és a nagy tudás a gyártástechnológiát illetően. Nagyon örülünk, hogy tagjai lehetünk a RUAG-családnak, és hozzájárulhatunk a közös sikerekhez – tette hozzá Kaiser István, az egri gyár vezetője. A gördülékeny kezdet megalapozása érdekében ő és csapata az elmúlt hónapokban kiépítették az egri egység gyártási és logisztikai folyamatait.