Elfogadta az önkormányzat ajánlatát a Pápai Hús két másik tulajdonosa

2013. március 6. Egyéb | FMCG

Elfogadta a pápai önkormányzat ajánlatát a Pápai Hús két további tulajdonosa is, így a húsipari cég hamarosan a város tulajdonába kerülhet – jelentette be a város polgármestere március 6-án.

Amint Áldozó Tamás elmondta, a Pápai Hús 1913 Kft.-ben tulajdonos cégek (Dedeko Kft., Nyugat-Agro Kft.) március 5-i taggyűlései elfogadták az üzletrészek átalakítására, így a törzstőke emelésre tett önkormányzati ajánlatot, tehát a húsipari cég rövidesen többségi önkormányzati tulajdonba kerül. A két cég mellett az önkormányzat és az önkormányzati tulajdonban lévő Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. a húsipari cég tulajdonosa. A két másik tulajdonossal kötendő megállapodásról március 6-án délután még folynak a tárgyalások, ezekről a polgármester későbbre ígért tájékoztatást.

A Pápai Hús 1913 Kft. tavaly jelentette be, hogy forgóeszközhiány miatt nehézségekkel küzd, és tőkeemelésre van szüksége. A polgármester szerint a cég az április végén sorra kerülő agrárexpo idejére már új tulajdonban lesz. Kitért arra is, hogy az idei kiállítás és vásár a 100 éves Pápai Hús jubileuma jegyében zajlik; tervezik, hogy a cég a szokásos megjelenés mellett a sportcsarnok emeletén kiállítással mutassa be a gyárat az érdeklődőknek. Áldozó Tamás az expóra meghívta Gyula városát és húsipari cégét, ezzel is demonstrálva a két település sorsközösségét.

MTI