Élelmiszerlánc-biztonsági Tanszéket hoznak létre a Szent István Egyetemen
2015. június 10. Egyéb | Egyéb szektorok
– Az új tanszék legfontosabb célja a megfelelő gyakorlati felkészültséggel rendelkező szakemberek képzése, valamint tudományos kutatások elősegítése, így biztosítva az élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági feladatok magas szintű ellátását – derült ki a közleményből.
Az együttműködési megállapodást a Nébih részéről Oravecz Márton elnök, míg a SZIE ÁOTK képviseletében Sótonyi Péter dékán írta alá.
– A 2013-ban elfogadott Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia célkitűzései között egyaránt szerepel a tudáshálózat kiépítése és fejlesztése, a tudásmegosztásra épülő modern oktatás-képzés megvalósítása, valamint a partneri kapcsolatok kialakítása a kutatás területén; ezeket a célokat támogatja a két szervezet most kötött megállapodása is – hangsúlyozta Bognár Lajos országos főállatorvos.
A közlemény arra is kitért, hogy a két szervezet vállalja majd az együttműködést a graduális, posztgraduális, a PhD-képzés és a tudományos, kutató és szaktanácsadó tevékenységekben; valamint törekednek a pályázati lehetőségek közös kihasználására is.
MTI