Díjátadó az irodapiacon

2013. február 5. Egyéb | Egyéb szektorok

2013. január 31-én az iroda.hu ingatlanpiaci portál harmadik alkalommal szervezte meg Az Év Irodája verseny díjátadó gáláját.

2013. január 31-én este került megrendezésre az iroda.hu III. Díjátadó Gálája a Larus Rendezvényközpontban, az Az Év Irodája verseny keretében, ahol a magyar irodapiacon aktív fejlesztők, tanácsadók, szolgáltatók széles körben képviseltették magukat. A gálán a szakmai zsűri kilenc kategóriában választotta ki a legjobbakat. A pályázóknál markánsan megfigyelhetők a 21. századi irodák tipikus jellemzői, így a koncepcionális térszerkezet, a közösségi, rekreációs helyiségek felértékelődése, az ergonómia és az egészséges, környezettudatos munkakörnyezet biztosítása, valamint az igényes dizájnelemek előtérbe kerülése.

A szavazás két részből állt: minden kategóriában a közönségszavazást követően a zsűri felelős tagja előre meghatározott és objektív szempontrendszer alapján értékelte a pályázatokat. A szakmai zsűri elnöke Dr. Reith András (Mérték Stúdió, HUGBC) volt, további tagjai Barts J. Balázs FRICS (MNB), Dr. Németh Edit (BME ergonómiai tanszék), Barta Zsombor (ERM Hungary), Ispánki Nikoletta (Skanska Magyarország), Szepesi Anita (Napi Gazdaság) és Kohári Gábor (Deloitte). Minden kategóriát a zsűri egy-egy tagja képviselt.

A verseny során ismét bebizonyosodott, hogy a magyar ingatlanpiacon is van igény innovatív, világszínvonalú, emberközpontú, professzionális munkahelyek kialakítására, amelyek igazolják, hogy a hazai ingatlanpiac egy befektetésösztönző gazdasági környezetben a globális erőtérben is versenyképes lehet hosszú távon. A világszerte terjedő 21. századi munkakultúra elemei figyelhetők meg a pályázók túlnyomó többségénél. Így előtérbe kerülnek az ún. open space kialakítások, mindemellett az átgondolt térstruktúrában az együttműködő, funkcionálisan jól kialakított munkaállomások és a közösségi helyiségek harmonikus egyensúlya figyelhető meg, valamint a színek, formák, kiegészítő elemek egyre jelentősebb – térszervező és esztétikai – szerephez jutnak.

A környezettudatos és egészséges munkaállomások kialakítása szintén egyre meghatározóbb eleme lesz az új munkahelyi környezetnek, amelynek során az ergonomikus székek és munkaasztalok, a share deskes megoldások, az igényes beltéri és kültéri növénykultúra, a természetes és mesterséges fények megfelelő aránya, a fényérzékelő és árnyékoló rendszerek kiépítése, a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az újrahasznosított anyagok alkalmazása egyre markánsabban jelenik meg.

A győztesek:

  • Az Év Irodája 2012 díj: NNG Kft. (Belsőépítész: MádiLáncos Stúdió)
  • Az Év Irodája Különdíj 2012: Procter & Gamble iroda (Belsőépítész: MádiLáncos Stúdió)
  • Az Év Irodája Design Díj 2012: Bank of Georgia (Belsőépítész: Stay in Hungary)
  • Az Év Legzöldebb Irodaháza 2012 díj: BudaWest Irodaház  (Fejlesztő: Vendere Kft.)
  • Az Év Zöld Irodája Különdíj 2012: Citibank Arena Corner (LEED Platinum minősítés)
  • Az Év Üzemeltető Cége 2012 díj: STRABAG Property and Facility Services Zrt.
  • Az Év Irodapiaci Tanácsadója 2012 díj: Katkó Károly (CB Richard Ellis)
  • Az Év Irodapiaci Szereplője 2012 díj: Csukás Csongor, MRICS (BNP Paribas Real Estate)
  • Az Év Irodaháza Közönségdíj 2012: Residence Irodaházak (Fejlesztő: Raiffeisen Evolution Kft.)

Forrás: iroda.hu csoport