Csaknem 10%-kal nőtt a tartós fogyasztási cikkek forgalma

Cimkék: fogyasztási cikkek forgalom gazdaság kiskereskedelem KSH

A tartós fogyasztási cikkek forgalma csaknem 10%-kal növekedett az év első 7 hónapjában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira hivatkozva a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szeptember 6-i esti műsorfolyamában.

Marczinkó Zoltán István úgy látja, "a jövőbe fektetnek a háztartások", hiszen hűtőt, televíziót is vásárolnak az emberek.

– Több mint két éve nő a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon, a júliusi a legnagyobb egy hónapra jutó növekedés – kommentálta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a KSH szeptember 3-án közzétett adatait . – Az adatok alapján az látszik, hogy gyorsuló ütemű a bővülés – tette hozzá.

– Azt gondolják, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. Ugyanis az elmúlt időszakban növekedett a beruházások, és ezzel együtt a foglalkoztatottak száma is, továbbá az előző évhez képest "sokkal jobbak" az inflációs számok is – mondta Marczinkó Zoltán István

A helyettes államtitkár szerint a KSH adatai rácáfoltak a vasárnapi pihenőnapban kétkedőkre is. Annak bevezetése óta ugyanis 10-15%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. Ugyancsak nőtt a foglalkoztatottság, több mint 4000 emberrel többen dolgoznak a kereskedelmi szektorban, mint tavaly ilyenkor.

Marczinkó Zoltán István annak kapcsán, hogy 8,3%-kal nőtt az üzemanyag-fogyasztás, úgy vélekedett: az emberek vasárnap is többet autóznak, többet kirándulnak, látogatják meg a rokonokat, keresik fel a turisztikai célpontokat.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon