Bővítette kapacitást a VT Metal Kft.

2016. február 23. Gyártás | Egyéb szektorok

A Nemzetgazdasági Minisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási program keretén belül 271,95 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette a Videoton Holding tagvállalataként fémipari megmunkálásokat végző VT Metal Kft.-t, amely székesfehérvári telephelyén 777 millió összértékű kapacitásbővítő beruházást hajtott végre és 28 új munkahelyet teremtett.

Horváth Zoltán a VT Metal Kft. ügyvezető igazgatója a beruházás február 22-i átadóünnepségén elmondta, hogy a Videoton tagvállalataként, 300 főt meghaladó foglalkoztatottal és több mint ötvenéves tapasztalattal tevékenykednek a fémmegmunkálás és a felületkezelés területén. Jelezte, hogy stabil és folyamatos árbevétel növekedést realizálnak évek óta, tavaly ötmilliárd forint árbevétellel zárták az évet.

A VT Metal Kft. a szükségessé vált gyártóterület bővítésén túl új automata, ultrahangos egységgel kiegészített galván sort, valamint két CNC függőleges megmunkáló központot vásárolt. Az új gépekkel mechanikai üzletáguk a legrégebbi németországi vevőjük számára személygépkocsik olajszivattyúinak házát és fedelét munkálja meg alumínium öntvényekből, mégpedig éves szinten fél milliós darabszámban. Ez a projekt közel 740 millió forint éves forgalmat biztosított a leányvállalatnak 2015-ben. Emellett a 2016 februárjában elindult új galván soron évente akár 12 millió dugattyú ónozása valósulhat meg, amely évi 170 millió forint árbevételt jelenthet majd a cégnek és ezzel már évi 25 millió alkatrészt fognak szállítani klímakompresszorokhoz.

A több mint 75 éves Videoton Holding Zrt. a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari cégcsoport, amely gyártási, és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatoknak. A cég székesfehérvári székhellyel Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Stara Zagora) és Ukrajnában (Munkács) egy-egy telephellyel rendelkezik. Legfontosabb vevői között van a Bosch, az Osram, a Continental, a Suzuki, a Valeo, az Eaton, a 3M, az Emerson, a GE, a Braun és az Electrolux.

A vállalatcsoport 2015-ben mintegy 15 százalékkal növelte árbevételét a tavalyelőttihez képest, az előzetes becslések szerint összege a 148 milliárd forintot is meghaladhatja. A Videoton összlétszáma meghaladja a 10 ezer főt. A cégcsoport Európában árbevétel tekintetében a hetedik legjelentősebb EMS (Elektronikai Gyártási Szolgáltató) cégnek számít, míg világviszonylatban a harmincadik legnagyobb.