Bővít az Eagle Ottawa Szolnokon

Cimkék: alkatrész autóipar beruházás gyár gyártás járműipar kapacitásbővítés létszámbővítés munkahelyteremtés technológia technológiafejlesztés

Félmilliárd forintot megközelítő beruházással fejleszti technológiáját és bővíti infrastruktúráját, valamint dolgozói létszámát az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó Eagle Ottawa Szolnokon – írta az MTI december 7-én.

A tájékoztató szerint a szolnoki Eagle Ottawa Hungary Kft. több mint 446 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A cég a pályázati forrásból technológiai fejlesztést hajt végre gyártó- és IT-eszközök beszerezésével, továbbá bővíti infrastruktúráját, és 50 fővel növeli munkavállalói létszámát – olvasható a közleményben. A beruházás célja üléshuzat-alkatrészek előállítása a társaság szolnoki székhelyén. A támogatás emellett megteremti annak feltételeit is, hogy az Eagle Ottawa tovább erősítse pozícióját az autóiparban.

– Cégünk különösen fontosnak tartja, hogy sikerült olyan konstrukciót találnunk, amely a technológia fejlesztésével párhuzamosan újabb 50 ember megélhetéséhez járul hozzá. Az Eagle Ottawa Hungary Kft. több mint 12 éve van jelen Magyarországon, jelenleg 900 munkavállalót foglalkoztat, s arra törekszik, hogy üzleti céljainak teljesítése közben az itt élők számára is érzékelhetően járuljon hozzá a helyi gazdasági és szociális környezet fejlődéséhez – közölte Bryn Kahrl, az Eagle Ottawa Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint.

Az Eagle Ottawa 2001-ben nyitotta meg szabászati üzemét Szolnokon, majd festőüzemmel bővülve 2005-ben, elsőként költözött a Tisza-parti megyeszékhely ipari parkjába. Ugyancsak a városban működik 2009 óta az észak-amerikai központú cég európai kutatás-fejlesztési központja is. A társaság festett bőrből szabja vezető autómárkák üléshuzat-alkatrészeit. Emellett olyan munkafolyamatokat végez, mint a perforálás, laminálás és hímzés, ezekkel is szélesítve választékát. A folyamatban lévő beruházás tovább bővíti a gyár termékpalettáját.

A nyilvános cégadatok szerint a vállalat értékesítésének árbevétele 2012-ben meghaladta a 20 milliárd forintot, 2011-ben 15,7 milliárd forint volt, túlnyomó része exportból származik. A társaság adózott eredménye 1,8 milliárd forintról 3,7 milliárd forintra nőtt.

MTI

Keresés
Kövessen minket facebookon