Bővít az Eagle Ottawa Szolnokon

Cimkék: alkatrész autóipar beruházás gyár gyártás járműipar kapacitásbővítés létszámbővítés munkahelyteremtés technológia technológiafejlesztés

Félmilliárd forintot megközelítő beruházással fejleszti technológiáját és bővíti infrastruktúráját, valamint dolgozói létszámát az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó Eagle Ottawa Szolnokon – írta az MTI december 7-én.

A tájékoztató szerint a szolnoki Eagle Ottawa Hungary Kft. több mint 446 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A cég a pályázati forrásból technológiai fejlesztést hajt végre gyártó- és IT-eszközök beszerezésével, továbbá bővíti infrastruktúráját, és 50 fővel növeli munkavállalói létszámát – olvasható a közleményben. A beruházás célja üléshuzat-alkatrészek előállítása a társaság szolnoki székhelyén. A támogatás emellett megteremti annak feltételeit is, hogy az Eagle Ottawa tovább erősítse pozícióját az autóiparban.

– Cégünk különösen fontosnak tartja, hogy sikerült olyan konstrukciót találnunk, amely a technológia fejlesztésével párhuzamosan újabb 50 ember megélhetéséhez járul hozzá. Az Eagle Ottawa Hungary Kft. több mint 12 éve van jelen Magyarországon, jelenleg 900 munkavállalót foglalkoztat, s arra törekszik, hogy üzleti céljainak teljesítése közben az itt élők számára is érzékelhetően járuljon hozzá a helyi gazdasági és szociális környezet fejlődéséhez – közölte Bryn Kahrl, az Eagle Ottawa Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint.

Az Eagle Ottawa 2001-ben nyitotta meg szabászati üzemét Szolnokon, majd festőüzemmel bővülve 2005-ben, elsőként költözött a Tisza-parti megyeszékhely ipari parkjába. Ugyancsak a városban működik 2009 óta az észak-amerikai központú cég európai kutatás-fejlesztési központja is. A társaság festett bőrből szabja vezető autómárkák üléshuzat-alkatrészeit. Emellett olyan munkafolyamatokat végez, mint a perforálás, laminálás és hímzés, ezekkel is szélesítve választékát. A folyamatban lévő beruházás tovább bővíti a gyár termékpalettáját.

A nyilvános cégadatok szerint a vállalat értékesítésének árbevétele 2012-ben meghaladta a 20 milliárd forintot, 2011-ben 15,7 milliárd forint volt, túlnyomó része exportból származik. A társaság adózott eredménye 1,8 milliárd forintról 3,7 milliárd forintra nőtt.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon