Beruházási és munkahely-teremtési program

2014. február 11. Beruházás | Autóipar

A veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. 512 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, a cég összesen 2,8 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházást hajtott végre, 12 új gyártósort indított, illetve új munkahelyeket teremtett – írta február 11-én az MTI.

A társaság közleménye szerint a fejlesztésnek köszönhetően bővült a gyártóterület és az irodarész, s összesen 152 új munkahelyet teremtett a vállalat. Bővült a vállalat előtti parkoló, illetve a megnövekedett termelés miatt új magasraktárat is kialakítottak. A Continental Automotive Hungary Kft. összesen közel 15 milliárd forint értékben hajt végre beruházási és munkahely-teremtési programot a 2009 és 2014 közötti időszakban a budapesti és veszprémi gyáraiban, 7 pályázati projekt keretében – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a cég a bővítésekhez 2 milliárd forintnyi támogatást vesz igénybe európai uniós és kormányzati forrásból és a 2 telephelyen összesen 477 új munkahely létrehozását vállalta. A Continental Magyarországon összesen 6 gyárral és 1 értékesítési központtal van jelen, s több mint 6000 munkavállalót foglalkoztat. Ezen belül a magyar leányvállalat tavaly 1586 főt foglalkoztatott, s 62 milliárd forint árbevételt ért el.

A Continental világszinten, az előre jelzett 2013-as 33,3 milliárd eurós forgalmával, a vezető autóipari beszállítók közé tartozik. A cég például fékrendszereket, hajtómű- és futóműkomponenseket és -rendszereket, járműelektronikát, gépjárműabroncsokat és egyéb műszaki termékeket gyárt, illetve iparági szolgáltatásokat nyújt. A vállalat közel 177 000 munkatársat foglalkoztat 46 országban.

MTI