A UPS újabb egészségügyi logisztikai vállalatot vásárolt meg

2014. február 13. Logisztika | Gyógyszeripar

A UPS bejelentette, hogy február 11-én befejezte az egyesült királyságbeli Polar Speed felvásárlását. A brit vállalat a hőérzékeny gyógyászati termékek logisztikájára szakosodott szolgáltató. Az akvizíció révén tovább erősödik a UPS európai egészségügyi hálózata, így az egészségügyi iparág vállalatai egyetlen logisztikai partner segítségével juttathatják el termékeiket a kontinens bármely pontjára – áll a cég február 12-i sajtóközleményében.

A felvásárlás része a UPS egészségügyi stratégiájának, és új kompetenciákat hoz az ügyfelek számára ezen a növekvő piacon. A Polar Speed elismert gyógyászati logisztikai vállalat. Aktív hőmérséklet-szabályozott termékek kiszállítására specializálódott. Ügyfeleik között a gyógyszeripar legismertebb márkái szerepelnek.

– Az akvizíció segítségével a UPS könnyebben teljesítheti ügyfelei igényeit fontos európai piacokon, többletértéket nyújtva a rugalmasabb és hatékonyabb egészségügyi ellátási lánc terén. A Polar Speed kitűnően illeszkedik a UPS stratégiájába, és napi működésébe, hiszen a vállalat nagy gondot fordít a minőségbiztosításra, illetve a szabályozási környezetnek való megfelelésre, a technológiai és ellenőrzési megoldásokra, melyek révén megvédheti a magas értékű és érzékeny gyógyszerszállítmányokat a raktározás és kiszállítás során – nyilatkozta Cindy Miller, a UPS Europe elnöke.

A Polar Speed 118 aktívan ellenőrzési rendszerrel felszerelt hőmérséklet-szabályozott gépjárműből álló flottával rendelkezik. A flotta kifinomult technológiai felszereltségének része egy PolarTrack nevű berendezés, amely GPS-technológia révén biztosítja az ügyfelek számára, hogy valós időben, online informálódhassanak termékeik kiszállítási státuszáról, illetve mindenkori hőmérsékletéről.

A felvásárlás a Polar Speed 3 telephelyét is érinti, melyek fejlett raktármenedzsment-rendszerekkel, teljes körű minőségbiztosítási szolgáltatással, illetve tapasztalt munkaerővel rendelkeznek. A UPS jelenlegi egészségügyi telephelyeinek száma ezzel 45-re növekszik.

Mint emlékezetes, a UPS tavaly megvásárolta a kelet-közép európai régió vezető egészségügyi logisztikai vállalatát, a magyarországi CEMELOG-ot. A mostani akvizíció ezenkívül a kínai Hangcsouban létrehozott egészségügyi létesítmény megnyitását, valamint 6 észak-amerikai létesítmény 2013-as kibővítését követi.

A tranzakció során a Merrill Lynch International, a Bank of America Corporation leányvállalata járt el a UPS számára. Az akvizíció feltételei titkosak.