A TOMRA Sorting Solutions és a Prologis új gyár- és disztribúciós létesítményt nyitott meg Pozsonyb

2014. október 29. Beruházás | Egyéb szektorok

A TOMRA Sorting Solutions és a Prologis Inc., a globális vezető ipari-ingatlan vállalat együtt ünnepelte az új, 12 600 m2-es, BREEAM minősítésű, teljes mértékben a TOMRA gyártási és disztribúciós igényeihez alakított (BTS) létesítmény megnyitóját Szlovákiában – áll a vállalat október 28-án kiadott sajtóközleményében.

A Prologis Park Bratislava területén megtartott ünnepélyes szalagátvágáson részt vett Ben Bannatyne, a Prologis közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója, Stefan Ranstrand, a TOMRA elnök-vezérigazgatója, Dr. Volker Rehrmann, a TOMRA Sorting Solutions ügyvezető alelnöke és vezetője, Martin Hypký, a TOMRA Sorting Solutions helyi vezetője és az élelmiszeripari üzemeltetési igazgatója, és Senec polgármester-helyettese, Jarmila Répássyová. A megnyitón részt vett több mint 200 TOMRA alkalmazott, városi tisztségviselők, a média képviselői, a személyzet , és más meghívottak is. A ceremónia után a vendégek bejárták a létesítményt, és a TOMRA számos osztályozógépét, többek között az új Blizzard-ot is megtekinthették működés közben.

– Ennek a Senec-i ipari és logisztikai parknak jelentős befolyása van a városunkban foglalkoztatottak arányára, ezért nagy örömmel fogadjuk az új vállalatokat, különösen az ilyen fejlett technológiákat alkalmazó cégeket, mint a norvég TOMRA Systems ASA. Senec városa elkötelezett az új munkahelyek és munkalehetőség teremtése mellett, és a TOMRA számos új munkahelyet jelent majd a környéken. Örömmel várjuk együttműködésünket a TOMRA Sorting Soluitons vállalattal, és arra is számítunk, hogy a kifinomult technológiák érkezésével együtt a vállalati kultúra fejlődése is megindul Senec-ben – mondta Répássyová.

A cég szenzoralapú átalakító megoldásokat kínál az optimális forrásfelhasználás és produktivitás érdekében a fordított árusítás, a tömörítés, az újrafelhasználás, a bányászat, az élelmiszeripar, valamint termékkülönlegességek területén. A TOMRA több mint  10 millió eurót fektetett be az új, „A” osztályú épületbe, amely több mint 200 alkalmazottnak ad majd helyet, és amely  disztribúciós központként fogja kiszolgálni az európai, amerikai, afrikai és ázsiai újrafelhasználási, bányászati és élelmiszerosztályozási vállalkozásokat.

– Ez a létesítmény lesz a TOMRA Sorting Solutions központi gyáregysége. A felhasznált modern technológia és a vállalat igényei szerinti rugalmas kialakítás mellett az épület a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel, így jól tükrözi ügyfelünk filozófiáját és értékeit – tette hozzá Ben Bannatyne.

– Büszkék vagyunk az új létesítményünkre, amely a legmodernebb technológiákkal és fenntarthatósági megoldásokkal van felszerelve, mint például a LED világítás, amelyek összhangban vannak vállalatunk küldetésével, hogy élen járjunk a forrásfelhasználás forradalmasításában. A tízmillió eurós befektetés eredménye nem csupán egy új modern gyár- és disztribúciós központ, hanem nagyban javítja kollégáink munkakörülményeit is, mert a TOMRA felismerte, hogy folyamatos sikereinek alapja alkalmazottaink kemény munkája és elkötelezettsége – fogalmazott Martin Hypký.

A Prologis Park Bratislava egy modern disztribúciós központ, amely jelenleg 10 épületében 234 000 m2 területet foglal magában. A park 24 kilométerre keletre található Pozsony központjától, 2 kilométerre Senec-től, és 16 kilométerre a nemzetközi repülőtértől, így a hazai és nemzetközi logisztikai műveletek ideális helyszíne.

A TOMRA Sorting Solutions 3 szenzor alapú osztályozási és feldolgozási technológia üzleti folyamatait egyesíti, ezek: a TOMRA Sorting Recycling, a TOMRA Sorting Foodés a TOMRA Sorting Mining. A vállalat világelső a szenzor alapú osztályozási technológia területén, már több mint 10 000 egységet installált 80 országban világszerte. A norvég anyacég, a TOMRA Systems ASA szilárd pénzügyi alapot biztosít.

A TOMRA-t 1972-ben alapították egy találmányra, a fordított italautomata megtervezésére, legyártására és értékesítésére, az üres üdítős dobozok begyűjtésére. Ma a TOMRA több mint 170 000 installációval rendelkezik több mint 80 piacon. A csoport 2 500 alkalmazottat foglalkoztat. A TOMRA Group további innováció és élenjáró megoldások fejlesztésében elkötelezett 2 fő üzleti területen: begyűjtési megoldások (fordított automata, anyagkinyerés és tömörítés), valamint osztályozási megoldások (újrafelhasználás, bányászat és élelmiszerosztályozás).