A Szentkirályi 2,6 millió eurós szirupkeverő üzemet avatott Kékkúton

2017. május 12. Gyártás | FMCG

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz 2,6 millió euróból létrehozott szirupkeverő üzemét avatták fel május 12-én Kékkúton, ahol új termékként gyümölcs ízesítésű ásványvizet állítanak elő.

– A beruházás eredményeként 15%-kal nő a cég termelése – közölte a vállalat 110 éves fennállása alkalmából rendezett üzemcsarnok-avató rendezvényen Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, hozzátéve, hogy az önerőből megvalósított beruházás célja a márka piaci erősítése és az ásványvizek piacán a 38%-os magyarországi részesedés 50-60%-ra emelése. A vállalat 15 évig külföldi tulajdonban volt, veszteségesen működött, majd tavaly nyereségessé vált, miután a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesült, a tulajdonos, Central Europe Mineral Water Holding 2015-ös létrehozásával.

Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa mérföldkőnek nevezte a beruházást, szavai szerint „a Theodora a tradíciót képviseli, a Szentkirályi pedig az újdonságot.“     

Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetője az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: az üzemavatáson további 5 évre meghosszabbítják a Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Igazgatóságával az együttműködést, melynek keretében egyebek mellett felújítják a kétszer 8 kilométer hosszú Theodora tanösvényt.     

A cég tavaly 3,4 milliárd liter ásványvizet gyártott, a kékkúti üzemből 140 millió liter származott. A vállalatnál 320 munkavállalót foglalkoztatnak, a kékkúti üzem dolgozónak száma ezen belül 120. A tavalyi árbevétel közel 15 milliárd forint volt.

MTI